Ezek voltak a múlt hét legérdekesebb gasztrohírei

meglepett, megdöbbent
Vágólapra másolva!
A múlt héten sorra vettük, melyek a világ legérdekesebb, legfurcsább, mégis létező zöldségei, majd a halhatatlanság növényéről beszélgettünk. Megtudtuk, miért kellene rendszeresen zellerszárat enni, illetve, hogy mi a különbség a hidegen sajtolt, a szűz és a finomított étolaj között. Öt egyszerű lépésben készítettünk sült gesztenyét és kipróbáltuk a koreaiak kedvenc snackjét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Nézze meg, mit esznek a sportolók

A sporttáplálkozás az egyik legnagyobb, az utóbbi időben egyre jobban előtérbe kerülő lehetősége a teljesítményoptimalizálásnak, úgy, hogy közben az egészségmegőrzés is fontos szempont maradt.

Furcsa, mégis létező zöldségek a világ körül

A világ tele van mindenféle, számunkra különös dologgal: olyan gyümölccsel, aminek szagától a könnyünk is kicsordul, vagy olyan zöldségekkel, amelyek a tenger alatt nőnek. Ebben a cikkben olyan zöldségeket veszünk sorra, amelyek számunkra furcsának, különösnek számítanak.

Forrás: Food for net

Az egyik ilyen a hegedűfej nevű zöldség, amely egy fiatal páfrányfajta leveleit takarja. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, fogyasztás előtt meg kell főzni vagy párolni a biztonság kedvéért. Aztán ott a vörös pálmamoszat, ami habár úgy néz ki, mint a vörös káposzta, valójában tengeri moszat.

4 mód, hogy ne barnuljon meg a gyümölcssaláta

A gyümölcsök, ha levegővel érintkeznek, egy idő után elkezdenek megbarnulni. Szerencsére négy olyan módszert is ismerünk, amelynek köszönhetően nem fog megbarnulni a gyümölcssaláta vagy a felszeletelt gyümölcs.

Ezért együnk rendszeresen zellerszárat

A zeller egy ropogós, népszerű és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Számos egészségügyi előnye van, de a legkiemelkedőbb, hogy maga a zellerszár hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez. Antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok kiváló forrása.

Az egészséges zeller ropogós és friss Forrás: Shutterstock

Egy zellerszárban mindössze 10 kalória van, alacsony nátriumtartalmú, jó forrása a béta-karotinnak, a flavonoidoknak és az immunerősítő C-vitaminnak. Ezenkívül tele van olyan fitotápanyagokkal, amelyek elősegítik a sejtekben, az emésztőrendszerben és a szervekben jelentkező gyulladás minimalizálását.

Összefognak a budai vendéglátásért, előszőr húslevessel és velőscsonttal

Tizenkét budai étterem étterem közös projektbe fogott, melynek célja, hogy a klasszikus budai vendéglátást, a magyar ételeket népszerűsítsék egy egész éves kampány keretében, tematikusan.

Így táplálták az anyák a csecsemőket a bronzkorban

A tudósok kicsi, bronzkori agyagedények belsejében találták meg az állati zsír nyomait. A szakemberek szerint ezek a leletek ritka betekintést engednek a bronzkorban és vaskorban élt csecsemők táplálkozásába – számolt be a kutatás eredményeit összegző tanulmányról a BBC News.

Forrás: pixabay.com

Hétezer évvel ezelőtt a neolitikus Európában alapvető változások történtek az ember életében. A vadászó-gyűjtögető életmód helyett gabonát kezdtek termeszteni és háziasított állatokat tartottak. Tejtermékeket mintegy 6000 évvel ezelőtt kezdek fogyasztani, a csecsemők étrendjéről azonban nagyon keveset tudunk.

Alapanyagok, amiket nem kellene a hűtőben tartanunk - képek

Vannak olyan alapanyagok, amelyeket eddig a hűtőben tároltunk, pedig nem kellett volna. Ilyen például a paradicsom és a padlizsán. De vajon miért nem tesz jót nekik a hűtő? Nézzük meg!

7 élelmiszer, amelyet nem tanácsos éhgyomorra enni

Sokaknak, amikor a tökéletes reggelire gondolnak, ezek jutnak először eszükbe: narancslé, kávé, müzli és joghurt. A kávé azonban növeli a gyomorsavat, ahogy a narancslé is, a müzli megemeli a vércukorszintet, a joghurtban lévő pozitív tulajdonságok pedig semmivé válnak a gyomorsav miatt.

Milyen étel lehet a bigos tteokbokki?

A tteokbokki rizslisztből készült, cilinder formájú nudli, amit leggyakrabban sűrű, csípős-édes chilimártásban készítenek. Szöul utcáin az egyik legnépszerűbb fogás.

Kíváncsi a halhatatlanság növényére és csodálatos hatásaira? Akkor lapozzon tovább!