Kávékóstolás és kávéfestés a kávé világnapja alkalmából

2019.09.27. 11:44

Kóstolók, bemutatók, szakmai előadások és baristabajnokság várja a kávé napja 2019 rendezvény látogatóit szeptember 28-án, szombaton az Akvárium Klubban.

Szeptember végén számos országban ünnep a kávé világnapja. Magyarországon nyolcadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy tehetséges, alkotókedvű baristák avassák be a közönséget a kávé világába – közölték az MTI-vel a szervezők.

A kávé napján szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Baráti Brew Coffee Bajnokság is várja az érdeklődőketForrás: Shutterstock

Közleményük szerint, hazai és külföldi újhullámos mikropörkölők termékei, piaci újdonságok, környezettudatos termékek, filteres eszközök, espressogépek, kiegészítők, valamint magas minőségű kávék egyaránt lesznek a rendezvényen, ahol a különlegességekből vásárolni is lehet majd.

A kávék mellett természetes szörpök, desszertek, koktélok is kóstolhatók lesznek a standokon.

A kávé napján szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Baráti Brew Coffee Bajnokság is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig több előadás is zajlik a verseny mellett. Megismerhetők lesznek például a magyarországi és külföldi kávétrendek, de az előadók válaszokat keresnek arra is,

hogy miként maradhat egy kávézó innovatív hely éveken keresztül.

A szervezők kiemelték: az egyik legizgalmasabb kóstolóprogram az lesz, amikor két hazai pörkölő megmutatja, milyen kávét ihatnak a vendégek a magyarországi Michelin-csillagos és top éttermekben.

A kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség: a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert ZaccArt minikiállításán.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: