Vágólapra másolva!
Az Országos Étterem Hét keretében immáron kilencedik éve látogathatnak el kedvező árakon Magyarország kiváló éttermeibe a gasztronómia iránt érdeklődők. Az előző, tavaszi programban több mint 20 ezer vendég fordult meg, közülük 2500-an értékelték az általuk kipróbált éttermeket. Az értékelések átlaga alapján a tavaszi programban a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,66 pontot ért el.
Vágólapra másolva!

A szervezők közleménye szerint az őszi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most

több mint 130 étterem konyhájának ízei

közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A résztvevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak.

Forrás: Bock Bisztró Balaton Facebook

Az őszi programban olyan ételek kerülnek asztalra, mint a bükkfán füstölt fácánbouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őzcarpaccio, a kecsketaco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvasgerinc, az uruguayi bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta.

Az újonnan csatlakozó éttermek között van a Bazaar Eclectica, a Bock Bisztró Balaton, a Fióka étterem, a Na' Pasta Bistro, a Noor libanoni étterem és a Zeya étterem.

Ahogyan az elmúlt évek során, úgy a programban résztvevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Az őszi Országos Étterem Hét elnevezésű rendezvényt október 7-13. között tartják.