A halhatatlanság növénye és csodálatos hatásai

aloe vera
Vágólapra másolva!
Kevés növény rendelkezik olyan csodálatos tulajdonságokkal, mint az aloe vera. Gyakran nevezik csodanövénynek vagy a halhatatlanság növényének. Gyógyító tulajdonságainak köszönhetően a világ számos kultúrájában termesztették és használták gyógynövényként.
Vágólapra másolva!

Az aloe egy lándzsás levelű, kaktuszszerű növény, amely a száraz, meleg éghajlatot kedveli. Számos fajtája létezik, ám amikor az aloét emlegetjük, általában az aloe barbadensis millerről beszélünk.

Az aloe vera megjelenik különböző kozmetikumokban, étrendkiegészítőkben, gyógynövényes készítményekben, hidratáló szerekben és még sorolhatnám.

Ennek a tüskés, vastag, húsos levelekkel megáldott növénynek ugyanis van két hasznos összetevője: az egyik a zselészerű, nedves része, a másik az aloe latex.

Az aloe vera a halhatatlanság növénye Forrás: shutterstock.com

A belső, zselés rész tartalmazza a növényi nedvet, a külső pedig a latexet. Az előbbi annyi tápanyagot tartalmaz, hogy akár szuperételnek is tekinthető. Pontosan azért hívják a halhatatlanság növényének,

mert gyógyászati képességeivel hozzájárul az optimális egészséghez.

Mivel természetes vegyületek gazdag forrása, külsőleg táplálja és hidratálja a bőrt. Gyakran használják napégés, más égési sérülések, kiütések és irritációk kezelésére. Belsőleg fogyasztva támogatja az emésztést és az egészséges bélmozgást is.

A történelem során sokan használták gyomorpanaszok enyhítésére, ami manapság is bevett gyakorlat.

A tápláló vegyületek széles skálája miatt az egész immunrendszerre pozitív hatással van; magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C- és E-vitamin, valamint kalcium, króm, réz, magnézium, mangán, kálium, szelén és cink is van benne.

Aloeital

Ízfokozó-, tartósítószer- és adalékanyag-mentes!

Hozzávalók:

  • egy tenyérnyi méretű aloe levél
  • ásványvíz
  • gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:

Készítsük elő a levelet úgy, ahogy a videóban látjuk. A zselédarabokat tegyük egy turmixgépbe, majd gyümölcsökkel vagy egy kis ásványvízzel turmixoljuk össze, és hagyjuk pihenni fél órát. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.

De akár juice, smoothie is készülhet belőle, hozzáadhatjuk a krémlevesekhez vagy salátákhoz.