Ez lett idén Budapest desszertje

2019.09.11. 08:18

A Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) tavaly írta ki először a Budapest desszertje versenyt. 

Ebben az évben is magas színvonalú édességek érkeztek. 

A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék finom legyen, de szintén fontos cél, hogy a magyar cukrászati hagyományok ismét az érdeklődés fókuszába kerüljenek.

A Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás csodája lett Budapest desszertjeForrás: Bolka Bonbon

A Budapest desszertje verseny aktuális tematikáját mindig az előző győztes határozhatja meg: idén ez a barack és a mandula volt. A zsűrizés vakon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes személyét. 

A nyertes desszertet az Édes Napokon lehet majd megkóstolni szeptember 13. és 15. között. 

Az Édes Napok mintegy 70 kiállítót vonultat fel a Szent István téren, a fesztivál gasztroszínpadán pedig óránként más-más cukrászmester tart bemutatót. Csak magyar cukrászdák, csokoládé- és édességmanufaktúrák termékeivel találkozhatnak a látogatók.

Háfra Kati, a Bolka Desszert Butik tulajdonosa elmondta: 

egyszerűen elkészíthető süteményt képzeltek el, amelyet nem kell „elmagyarázni" a közönségnek. 

A desszert alapja egy Sacher-típusú piskóta mandulaliszttel, karamellás csokoládéval, a mandulás krém alapja pedig a fehér csokoládé, „félúton" egy mousse és egy főzött krém között. A sütemény belseje kétféle őszibarackkompót: az alsó, bazsalikomos rétegre egy klasszikus állagú és ízvilágú kompót kerül.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: