Íme a 3 kedvenc szőlős receptünk

szőlő
Vágólapra másolva!
Noha a nyár elején alig várjuk, hogy beérjen a szőlő, egy vagy két hét habzsolás után kezdjük megunni. Mivel azonban még mindig van a kamrában és nem akarjuk, hogy tönkremenjen, valahogy el kell pusztítani. Készülhet belőle lekvár vagy szörp, de a kedvenc szőlős receptjeinket is elővehetjük.
Vágólapra másolva!
Forrás: Edible San Diego

Reggelire: sült szőlős crostini

A crostini és a bruschetta között az a különbség, hogy míg az előbbi vékony kenyérszeletet jelent, általában ciabattából vagy bagettből, addig az utóbbi házi kovászos kenyérből készül.

Hozzávalók:

  • 3 csésze szőlő, kimagozva, félbevágva
  • 2 evőkanál cseresznyeecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál narancshéj
  • 24 szelet bagett
  • 1/2 csésze reszelt sajt
  • bazsalikomlevél, vékonyan felvágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze a szőlőt, a cseresnyeecetet, az olívaolajat, a sót és a borsot, azután oszlassuk el egy tepsin.
Süssük 30-35 percig.
Szórjuk meg a narancshéjjal.
Melegítsünk elő egy kis olívaolajat és pirítsuk meg rajta a bagettszeletek mindkét oldalát.
Tálaljuk a szőlőkeverékkel a tetején, sajttal és bazsalikomlevéllel megszórva.

A következő receptért lapozzon tovább!