Ön tudja, hogyan lesz a legfinomabb a libahús?

2019.09.09. 08:18

Libamáj fesztivált rendeznek a Vajdahunyad várban szeptember 14-15-én – mondta Ökrös Mariann, a Magyar Libamáj Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Mint mondta, a libamáj, a libacomb, a libamell, a libazsír és a libatepertő 2012 óta hungarikum. A fesztiválon a libahús elkészítéséhez is kínálnak ötleteket, megismertetik a látogatókat a húshoz illő, mára elfeledett fűszerekkel.

Mivel nagyon illik a libából készült ételekhez a tokaji bor, ezért a fesztivál díszvendége Tokaj és a tokaji borok lesznek.

A gasztronómiai különlegességek mellet kulturális rendezvényekkel is várják a rendezvényre látogatókat.

A libamáj mellett a liba összes részét érdemes megkóstolni, így kínálnak majd a fesztivál vendégeinek ludaskását, illetve hidegen és melegen füstölt kolbászokat is.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: