Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron szeptember 28-án 10 órától a helyi piacon. Hegedűs Imre sajtmester a tejfogadástól egészen a sajt megformázásáig közönség előtt készíti a rekorder sajtot, sőt, várja, hogy az érdeklődők csatlakozzanak a sajtkészítés tudományához.
A sajtmester egy francia comte sajttal, vagyis
hegyi sajttal készül a rekordra.
A comte egy eredetvédett sajtféle, készítésének pedig szigorú szabályai vannak. A comte kizárólag nyers tejből készíthető, vörösréz üstben, és minimum két fejésből kinyert tejet kell hozzáadni - olvasható a Házisajtkészítés.hu oldalon.
A Mindszent Havi Mulatságon bemutatkoznak többek között a helyi és környékbeli termelők, hogy a látogatók első kézből vehessenek és kóstolhassanak a legfinomabb sajtjaikból. A programokról bővebb leírást itt találnak.