Az ország legnagyobb sajtjára pályázik Bodrogkeresztúr

sajtkészítés, Hegedűs Imre sajtmester
Vágólapra másolva!
Negyvenkilós francia sajtot, úgynevezett comte sajtot készít Hegedűs Imre sajtmester Bodrogkeresztúron a szeptember végi Mindszent Havi Mulatságra. Új Guinness-rekord talán nem születik, de az érdeklődőknek így is nagy élmény lesz, hiszen elejétől a végéig részt vehetnek a készítésben.
Vágólapra másolva!

Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron szeptember 28-án 10 órától a helyi piacon. Hegedűs Imre sajtmester a tejfogadástól egészen a sajt megformázásáig közönség előtt készíti a rekorder sajtot, sőt, várja, hogy az érdeklődők csatlakozzanak a sajtkészítés tudományához.

A sajtmester egy francia comte sajttal, vagyis

hegyi sajttal készül a rekordra.

A comte egy eredetvédett sajtféle, készítésének pedig szigorú szabályai vannak. A comte kizárólag nyers tejből készíthető, vörösréz üstben, és minimum két fejésből kinyert tejet kell hozzáadni - olvasható a Házisajtkészítés.hu oldalon.

Hegedűs Imre sajtmester munka közben Forrás: Picasa

A Mindszent Havi Mulatságon bemutatkoznak többek között a helyi és környékbeli termelők, hogy a látogatók első kézből vehessenek és kóstolhassanak a legfinomabb sajtjaikból. A programokról bővebb leírást itt találnak.