Ökörsült várja áfonyaszósszal a Marhajó ízek fesztiválján

Vágólapra másolva!
A minőségi alapanyagból készült ételeket népszerűsíti a Marhajó ízek fesztivál, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Sárrétudvariban szeptember 14-én – jelentették be a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón a szervezők kedden.
Vágólapra másolva!

Három éve jött a gondolat, hogy a fiatalokkal meg kellene kedveltetni a vidéki létformát, hiszen egyre kevesebben maradnak falun, valamint kedvet ébreszteni a marhahús fogyasztása iránt, hiszen a marhahúsból készült ételek ritkán vannak jelen a magyar konyhában.

Az immár harmadik alkalommal megrendezendő gasztronómiai és kulturális fesztivál "marhajó" ébresztéssel kezdődik. A délelőtt folyamán a főzőversenybe benevezett csapatok elkészítik ételeiket, természetesen marhahúsból.

Az odalátogatókat ökörsült várja áfonyaszósszal, de lesznek marhajó kolbászkák, marhaszegyből és hátszínből készült falatkák vörösborokkal háziasítva.

A programokon valamennyi korosztály megtalálja a szórakozását,

a gyerekek számára lesz solymászás, arcfestés, ügyességi vetélkedő, az idősebbek egyebek közt testépítő foglalkozáson vehetnek részt. A fesztivál fő fellépője Balázs Fecó lesz.

További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára!