Készítsen házi ketchupot 10 perc alatt

ketchup
Vágólapra másolva!
Ha egyszer vesszük a bátorságot és elolvassuk, mi áll kedvenc ketchupunk címkéjén, lehet, hogy többet nem fogjuk megvenni. Bár az is lehet, hogy igen, mert még nem tudjuk, hogy otthon is lehet ketcupot készíteni, ráadásul nem csak pár % gyümölcstartalommal.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 310 ml házi paradicsomszósz
  • 79 ml juharszirup
  • 60 ml fehérecet
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 1 teáskanál összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió és csilipor ízlés szerint

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe.
Dolgozzuk össze, legyen sima a textúrája.
Ha szeretnénk, a végén hozzáadhatunk egy kis csili- vagy szerecsendióport, hogy még fűszeresebb és pikánsabb legyen.
Légmentesen záródó üvegben egy hétig tárolható.