Top 3 édes reggelirecept: nem csak édesszájúaknak

édes reggeli, palacsinta tepsiben
Vágólapra másolva!
Az olaszoknál a reggeli édes. Sőt, néha túl édes! Igazán hangulatos a kávézóban ülve belekortyolni a reggeli kávéba, majd beleharapni a töltött croissantba. Az első harapás még jólesik, ám a másodiktól már összetapad a szánk, olyan édes. Ezt még egy édesszájú is nehezen bírná! Ettől eltekintve persze vehetünk példát az olaszoktól édes reggeli tekintetében, ám ezúttal mi szabjuk meg, mennyi cukrot teszünk bele.
Vágólapra másolva!
Forrás: Purewow

Őszibarackos palacsinta tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 375 g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • egy csipet só
  • egy csipet őrölt fahéj
  • 480 ml író
  • 2 nagy tojás
  • egy fél teáskanál vanílikivonat
  • 2 őszibarack, vékonyra szeletelve
  • 249 g szeletelt eper a fagyasztóból

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és permetezzünk rá egy kis olajat.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Habverővel keverjük bele az írót, a tojást és a vaníliát.
Öntsük a tésztát a tepsibe és egyenletesen oszlassuk el.
Szórjuk rá a barack- és eperdarabokat, majd süssük 12-15 percig.
Szeleteljük négyzetesen, tálaljuk magában vagy juharsziruppal.

A következő receptért lapozzon tovább!