Óriási kolbászvásár, ahol bespájzolhat télire

Disznótoros Kolbászfesztivál
Vágólapra másolva!
A Disznótoros Kolbászfesztivált hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklórműsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat.
Vágólapra másolva!

A Disznótoros Kolbászfesztivál három napon át tart majd, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is.

Ezen kívül hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz kapható.

Pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat. A hagyományőrző disznóvágás-bemutatókon régimódi stílusban mutatjuk be ezt a szép Kárpát-medencei hagyományt. Itt meg lehet majd kóstolni a szervező szúrópálinkáját is.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége Forrás: Disznótoros Kolbászfesztivál

Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói. Népszerű vacsora a „Disznótoros sültkolbász menü":

nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával.

Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Csabai Tájházban. Meg is lehet vásárolni számos Békés megyei kolbászkészítő füstölt kolbászát és disznótoros termékeit. Vagyis: garantáltan fel tudjuk tölteni a spájzt télire.

A Disznótoros Sátorban és a Békéscsabai Tájháznál élő disznófeldolgozás-bemutatót láthatnak mindennap az érdeklődők: a disznókat egyenként dolgozzák fel a mészárosok a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége. A budapesti kolbászfesztiválon ételminőség ellenőr végez munkát, aki az étel minőségén kívül a maximalizált árak betartását is folyamatosan ellenőrzi.

A Disznótoros Kolbászfesztivált 2019. október 11. és 13. között tartják. A programokért és további információkért látogasson el az esemény weboldalára.