Rendszeresen fogyaszt vörösbort? Ez a hatása

Vágólapra másolva!
A londoni King's College kutatói a különböző szeszes italok gyomorra gyakorolt hatását vizsgálták. Kiderült, hogy azoknak, akik mérsékelten fogyasztanak vörösbort, jobb a gyomruk egészségi állapota, kevésbé valószínű, hogy elhíznak vagy magas lesz a koleszterinszintjük, mint azoknak, akik más szeszes italt fogyasztanak.
Vágólapra másolva!

A londoni King's College kutatói rájöttek, hogy a sör, az almabor, a vörös- és a fehérbor, illetve más szeszes italok milyen hatással vannak a bél mikrobiomjára.

A mikrobiom mikrobák összessége, táplálnak és védenek.

A vizsgálat az Egyesült Királyság egész területére kiterjedt és összesen 458 nő ikerpár vett részt benne.

Forrás: Mirror.co.uk

Megállapították, hogy a vörösbort fogyasztók mikroorganizmusainak összetétele sokrétűbb, mint azoknak, akik fehérbort, sört vagy más szeszes italt fogyasztanak időről időre. Dr. Caroline Le Roy elmondta:

A bélmikrobióták egyensúlyának felbomlása csökkentheti az immunrendszer működését, súlygyarapodáshoz vezethet és megnövekedhet miatta a koleszterinszint is.

Dr. Caroline Le Roy szerint a fentiek értelmében, ha már szeszes ital, akkor vörösbor, de ezzel is csak óvatosan, hiszen mértéktelen, gyakori fogyasztása elősegítheti a súlynövekedést és a szívbetegségek kockázatát.