Tejmentes Jamie Oliver-receptek: egy ebédre, egy desszertnek

Jamie Oliver
Vágólapra másolva!
Az allergiák és az érzékenységek bizony meg tudják keseríteni az ember életét – legalábbis addig biztosan, míg ki nem tapasztaljuk, mit mivel tudunk helyettesíteni és milyen mentes ételeket eszünk meg szívesen. Jamie Oliver receptjei is megérnek egy próbát: elkészítésük egyszerű, újdonságot jelentenek az étrendben és így egészséges finomság kerülhet az asztalra.
Vágólapra másolva!
Forrás: Jamie Oliver

Egytálétel ebédre

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 150 g chorizo kolbász
  • olívaolaj
  • 100 g gesztenye
  • 2 darab friss rozmaring
  • 1 evőkanál cseresznye gyümölcsecet

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mossuk meg a kelbimbókat, vágjuk le a felesleges leveleket és főzzük 8 percig forrásban lévő sós vízben.
Szedjük le a kolbász bőrét, morzsoljuk bele egy serpenyőbe és süssük 6 percig az olívaolajon.
Morzsoljuk bele a gesztenyét, tépkedjük bele a rozmaringleveleket és rottyantsuk össze.
Öntsük a víztől lecsepegtetett kelbimbót az ecetbe és egy burgonyanyomóval lapítsuk ki, hogy jó sok ecetet magába szívjon.
Öntsük egy sütőlapra és pirítsuk 25 percig.
Tálaljuk a rozmaringos kolbásszal összekeverve.

Forrás: Phooding

Tejmentes fagylalt

Hozzávalók:

  • 500 ml mandulaital
  • 500 ml mogyoróital
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 500 g szójajoghurt
  • 1 löttyintésnyi amaretto, opcionális
  • mandulapehely vagy mogyoró

Elkészítés:
Kezdjük el melegíteni a mandulaitalt, a mogyoróitalt, a cukrot és a mézet egy tálban.
Főzzük alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.
Hagyjuk kihűlni, majd egy habverővel keverjük bele a joghurtot és az amarettót.
Amikor krémes állagú lesz, tegyük a fagyasztóba néhány órára.
Tálalásnál szórjuk meg pirított mandulapehellyel vagy mogyoróval.