Együk úgy a fagylaltot, mint Thaiföldön: hengerelve

hengerelt fagylalt
Vágólapra másolva!
A hengerelt, vagy más néven thai fagylalt édes, tejes és majdnem rágós. Elkészítése nagyon egyszerű és valójában hihetetlenül szórakoztató is – ráadásul még speciális felszerelésre sincs szükség hozzá. Ez a jeges desszert általában sűrített tejjel és tejszínnel készül, Thaiföldön népszerű finomság.
Vágólapra másolva!

Mielőtt hozzáfognánk, nézzük meg, van-e hely a fagyasztóban. Ugyanis egy körülbelül 20x30-as méretű sütőlapot kell majd betennünk, rajta a fagylalttal.

A hengereléshez pedig egy éles, vékony spatulát használunk.

A házi készítésű fagylaltok esetében a legjobb dolog, hogy bármilyen ízt elkészíthetünk. Így van ez a hengerelt esetén is.

Három ízesítést is mutatunk!

Forrás: The Kitchn

Hengerelt fagylalt

Hozzávalók a fagylaltalaphoz:

  • 480 ml hideg tejszín
  • 415 ml sűrített tej
  • egy csipet só

Hozzávalók az epres fagylalthoz:

  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 g eper, apróra vágva

Hozzávalók a kekszes fagylalthoz

  • 1 teáskanál kakaópor
  • 8 Oreo-keksz, apróra törve

Hozzávalók a színes cukorkáshoz:

  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál mandulakivonat
  • ¼ csésze apró cukorgyöngy

Elkészítés:
Győződjünk meg róla, hogy van hely a fagyasztóban a fém sütőlapnak.
Keverjük össze a sűrített tejet, a tejszínt és a sót egy tálban.
Az ízesítésnek megfelelően keverjük bele a hozzávalókat. Kezdjük például az epressel.
Ha kész, a spatula segítségével még apríthatunk az epreken, majd tegyük az egészet a fagyasztóba körülbelül 2 órára.
A spatula segítségével vágjuk be a fagylaltot 7 centiméteres szalagokra, majd hengereljük fel.
Fogjuk meg egy fogóval és állítsuk bele egy csészébe.
Amint kifogyott a tepsi, készíthetjük a következő ízesítésű desszertet – például a kekszeset.
Tálalásnál díszítsük az ízének megfelelően: ha epres, akkor eperrel, ha kekszes, akkor keksszel, ha színes cukorkás, akkor cukorgyönggyel.