Hogyan fogyasszuk le a gyereket?

gyerek, étkezés, egészség
Vágólapra másolva!
Köztudott, hogy az elhízás és a túlsúly egyre nagyobb járvány a gyermekek körében, amelynek nemcsak egészségügyi, de lelki következményei is vannak. Lássuk, hogyan segíthetjük őket, hogy egészségesen le tudjanak fogyni.
Vágólapra másolva!

A legegyszerűbb módja a gyerekek lefogyasztására a kalóriabevitel és zsírok csökkentése. Emellett rendszeres fizikai aktivitás is szükséges. Fontos a jó példa, hogy a gyerek azt lássa szüleitől, hogy egészségesen táplálkoznak, és mérsékelt adagokat fogyasztanak.

Forrás: Shutterstock

A kalóriacsökkentős módszer egyszerű: határozzuk meg kb., hány kiló van pluszban a gyermeken, és e szerint csökkentsük a napi kalóriabevitelt.

Ha 5 kilót kell leadnia, akkor napi 100 kalóriát vágjunk le adagjából, ha 10 kilót szükséges leadnia, akkor 200 kalóriát, 15 kiló esetén pedig 250 kalóriát.

Lecsökkentettük a napi kalóriabevitelt, mégsem mutat kevesebb kilót a mérleg?

Akkor próbálja még plusz 50-100 kalóriával csökkenteni a napi kalóriabevitelt. Nézzen utána, hogy ne fogyasszon további rejtett kalóriákat, pl. a tej legyen csökkentett zsírtartalmú, a gyümölcsöket cukor nélkül fogyassza, és az adagok ne legyenek túlméretezettek.

Az üdítők legyenek diétásak (a legjobb a frissen készített gyümölcslé), ne legyen szokás az esti nasi, és a húsok legyenek soványak. Plusz, az eddigi adag 2/3-át adja, ha úgy egyszerűbb, tálalja neki kisebb tányérba a menüt.

Forrás: Shutterstock

A TV és az internethasználat a fogyás legnagyobb ellensége. Azok a gyerekek, akik már fiatal koruktól egyenlőséget tesznek a szabadidő és a TV-nézés között, azok nagy eséllyel válnak túlsúlyossá.
A gyerekeknek kreatív játékra, sok mozgásra van szükségük az óvoda vagy iskola után. Ha ezt sikerül napi rutinná váltani, akkor nagy eséllyel nem lesz túlsúlyprobléma a gyermeknél.

Ha Ön egészségesen táplálkozik, ő is ugyanazt fogja enni, ha szeret nassolni, akkor ő is, ha kis adagokat eszik, ő is ezt tanulja meg. Mutasson példát, összességében ez a legjobb módja a gyerekfogyókúrának!