Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

2019.08.17. 15:02

A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában - mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Selmeczi László hozzátette, hogy a zsűri 31, a magyar ízvilághoz köthető tortából választotta ki a nyertest. Mint elhangzott, idén is az elmúlt évekre jellemző francia vonalú, több textúrát tartalmazó süteményekkel neveztek a magyar cukrászmesterek. Az idei nyertes egy málnás torta lett, amelyet leginkább a magyaros ízvilág és a természetes alapanyagok jellemeznek - fűzte hozzá Selmeczi. 

A dunaföldvári Tóth Cukrászda "Boldogasszony csipkéje" elnevezésű tortája lett az idei év Országtortája.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke az M1 hírcsatornán elmondta, hogy az idei díjat egy dunaföldvári cukrászcsaládból származó fiatal mester, Tóth Norbert nyerte. A díjazás nem meglepő, hiszen a Tóth cukrászda korábban az Év fagylaltja elismerést is megkapta - jegyezte meg Németh László.