Ez a titkos hozzávaló bizonyítja, hogy a tejturmix felnőtteknek is való

tejturmix
Vágólapra másolva!
Eper? Borsmenta? Banán? Bármilyen ízt választhatunk, amit szeretünk. A tejturmix az egyik legismertebb desszert Amerikában. Hűs és frissítő, laktató és édes, illetve mindenféle ízben elkészíthető – a semmiből, egyszerűen. Ha van egy doboz jégkrém a hűtőben, már előrébb vagyunk.
Vágólapra másolva!

A tejturmix kifejezés először 1885-ben jelent meg nyomtatott formában, ám akkor még egy tojást és whiskyt is tartalmazó, felnőtt ital volt.

Az 1900-as évek elején már jégkrémmel, csokoládéval, eperrel és vaníliasziruppal készítették.

Amíg fel nem találták a turmixgépeket, addig kézzel csinálták őket. 1991-ben Hamilton Beach feltalálta az italkeverőt, így lett egyre népszerűbb a turmix.

1922-ben megszületett az elektromos turmixgép, így az ital még inkább elterjedt.

Mára pedig mindenféle formában és ízben létezik a fehérjeturmixoktól kezdve a gyümölcsturmixokig. Egyes változatok az egészséges táplálkozás részét képzik, míg mások inkább arra szolgálnak, hogy kielégítsék az édesség utáni vágyunkat.

Mi most az utóbbi esetre készítünk turmixot.

Az 1900-as évek elején már jégkrémmel, csokoládéval, eperrel és vaníliasziruppal készítették Forrás: Shutterstock

A legfinomabb tejturmix

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze tej (2%-os zsírtartalmú vagy teljes tej)
  • 1 és ½ csésze fagylalt (a vanília a legjobb választás, de akár csokoládét is használhatunk)
  • ízesítés ízlés szerint (csokoládészirup, mogyoróvaj, apróra vágott banán vagy más gyümölcs, például eper, egy marék csokoládé, gyümölcskonzerv stb.)

Elkészítés:
Vegyük ki a jégkrémet a fagyasztóból és hagyjuk egy kicsit meglágyulni.
Tegyük az alapanyagokat a turmixgépbe. Kezdjük a tejjel.
Mi most banánturmixot készítünk, ezért adjunk hozzá ½ csésze banánt.
Ha el akarjuk lesni az elődök módszerét, löttyintsünk bele egy kis csokoládélikőrt vagy whiskyt. Ez legyen a titkos hozzávaló.
Keverjük simára.
Fogyasszuk tejszínhabbal és csokoládésziruppal.