Házi joghurt – egy furcsa hozzávalóval

Vágólapra másolva!
A csili egyre népszerűbb – már a fagylaltokat és a desszerteket is meghódította. Jól illik a sós, a savanyú, de az édes ízekhez is, szívesen használjuk az otthoni ételkészítés során. Ha csupán a húsára van szükségünk, a többi része általában megy a kukába, pedig a magokat is ki lehet szárítani, majd fűszerként használni, illetve a szára is kincset ér. Na, de mi köze mindennek a joghurthoz?
Vágólapra másolva!

A csili zöld szárai tartalmaznak tejsavbacilusokat, amelyek jótékony baktériumok és alapvető hozzávalói egy joghurtnak.

Forrás: The Guardian

Házi joghurt

Hozzávalók:

  • 4,7 dl tej
  • 10-15 csiliszár vagy 2 evőkanál élőflórás joghurt

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és főzzük 1 percig.
Hagyjuk hűlni, amíg el nem éri a 45-50 fokot.
Dobjuk bele a csiliszárat vagy habverővel keverjük bele a joghurtot.
Öntsük át egy zárható edénybe, például egy csatos befőttesüvegbe, és tegyük meleg helyre (minimum 30 fok) 7 órára.
Hűtsük le és fogyasszuk 3-4 héten keresztül.