Görögdinnyeleves: hidratál és kevés benne a kalória - recept

Vágólapra másolva!
A dinnye az egyik legkeresettebb gyümölcs egy fogyókúra során. Tápanyagban, antioxidánsokban és vízben gazdag, így hozzájárul a test egészségéhez, kalóriában viszont szegény, ami rendkívül vonzóvá teszi. Ráadásul ez a hideg görögdinnyeleves kiváló választás a nyári melegben, mert jól lehűti a testet.
Vágólapra másolva!

Amíg télen jólesik a forró finomság, addig a nyári hőhullámok arra késztetnek, hogy inkább a könnyebb, hideg ételeket válasszuk, mint például egy hűs leves.

Nemcsak frissítő, de még a hidratálást is segíti.


A görögdinnyeleves egyszerre édes és fűszeres. A benne lévő mentalevél felfrissít, a gyömbér és a fokhagyma pedig növeli antioxidánstartalmát.

Forrás: Joy of kosher

Görögdinnyeleves

Hozzávalók:

  • 6 csésze apróra vágott görögdinnye
  • 1 evőkanál összetört gyömbér és fokhagyma
  • 2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
  • ½ evőkanál csilipehely vagy csilipaszta
  • olívaolaj

Elkészítés:
Egy picit pirítsuk meg a fokhagymát, a gyömbért és a csilipelyhet az olívaolajon, majd tegyük félre.
Pürésítsük a dinnyét egy aprítógéppel, azután öntsük a gyömbéres keverékhez és hevítsük.
Amikor összefőtt, vegyük le tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni – tálalás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára
Tálaljuk jégkockákkal és mentalevéllel megszórva.