Szőlőfaló sárkány várja a családokat az idei Furmint Ünnepen

Mád
Vágólapra másolva!
Mádon nem csak azért jó, mert finom a bor, édes a szőlő, és a környékbeli alapanyogra épülő ételek között mindenki megtalálja azt, amit szeret, hanem mert az itt élő emberek mindig nyitottak az újra, mindig meglepik az ide érkező vendégeket, miközben tiszteletben tartják a hagyományokat is. Idén a hónap végén, augusztus 30-31-én rendezik meg  a Mádi Furmint Ünnepet, 23 helyszínen, kiállításokkal, előadásokkal, nyitott pincékkel, zenei programmal, helyi kézműves termelőkkel és igazi fesztiválhangulattal.
Vágólapra másolva!

A legjobb furmintok mellett, többek között a Balkán Fanatic és a TNT élő koncertje, Tordai Zoltán és Zenekara, a Kelet Brass Band, a Fekete Lakkcipők, és a Sentimento Zenekar is fellép a mádi rendezvényen. Lovasok és szekerek, szőlő és borsáfárok, helyi kézműves portékák és vásári forgatag színesíti a fesztivál központi helyszínét, a Furmint korzót.

Mádi szőlők között Forrás: --

A nyitott pincéknél és udvaroknál, gyógy és fűszerkertbemutató, borkóstolók, piknik, édes és sós finomságok, az Europa Nostra díjas Zsinagógában pedig A Tokaj-hegyaljai zsidóság története című kiállítás vár minden látogatót.

A furmint ünnepe azonban nem csak a felnőtteknek szól. A Szőlősgazda Játszópark mesebeli falujában Hencidán,

7 próbás kalandra vár minden bátor gyereket és felnőttet a szőlőfaló sárkány,

a kisbíró, a fazekasmester, a pék asszonyság, a gyékényfonó, a suszter, a korsós és a szabó.

Forrás: --

Részletes program: facebook.com/madifurmintunnep.