Hatékony receptek karikás és táskás szemre

paradicsomszósz
Vágólapra másolva!
A szem az arc legkifejezőbb része. Ezért kell odafigyelni az ápolására. Az öregedés korai jelei, a szem körüli ráncos és száraz bőr, a szem alatti karikák mind-mind megkeserítik az életünket – leginkább nőként. A szemünk körüli bőr az arc legérzékenyebb része, ezért rendkívüli gondoskodást igényel. Ez leginkább azt jelenti: zöldségekkel és gyümölcsökkel bevisszük a szükséges vitaminokat. Hiába minden krém külsőleg, ha belsőleg nincsenek rendben a dolgok.
Vágólapra másolva!

Hét olyan gyümölcsöt és zöldséget is mutatunk, amelyek segíthetnek csökkenteni és megelőzni a szem alatti karikák és táskák kialakulását. Az egyik: az avokádó. A benne lévő E-vitamin és az egészséges zsírok hozzájárulhatnak a szem körüli bőr ápolásához.

A paradicsom természetes módon segíthet megszabadulni a szem alatti karikáktól.

Keverjünk össze 1 teáskanál paradicsomlevet 1 teáskanál citromlével és vigyük fel a karikákra. Tíz perc múlva mossuk le. Alkalmazzuk ezt a módszert hetente kétszer és közben ne felejtsük el belsőleg is bevinni a megfelelő vitaminokat.

A paradicsom természetes módon segíthet megszabadulni a szem alatti karikáktól Forrás: Shutterstock

Szintén beilleszthető a napi étrendbe és akár külsőleg is használható az uborka. A benne lévő K-vitamin segíthet csökkenteni a sötét karikákat és gyengéden ápolja a bőrt. Az eperfa termése kiváló gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Gazdag A-, B- és C-vitaminban, jól használható a karikák ellen.

Csak úgy, mint az áfonya, amely antioxidánsainak köszönhetően szabályozza a vérkeringést.

A gojibogyó B-, C-vitaminnal, béta-karotinnal, aminosavakkal és különféle ásványi anyagokkal harcol a szem környékén lévő bőr egészségért.

Hasonlóan a görögdinnyéhez, amely B1-, B6- és C-vitaminnal büszkélkedhet.

Fogyasszuk ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket önmagukban, salátaként, de akár turmixokat is készíthetünk belőle. Használjuk a fantáziánkat!

Vagy próbáljuk ki a következő receptet!

Forrás: Shutterstock

Avokádósaláta

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom, apróra vágva
  • 2 db avokádó, apróra vágva
  • 1 db vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 bögre friss rukkolalevél
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ¼ bögre friss korianderlevél
  • só és fekete bors

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a paradicsom- és avokádószeleteket, a hagymát és a rukkolát.
Sózzuk, borsozzuk.
Szórjuk meg római köménnyel és a korianderlevéllel.