Vacsoraterv: 5 egyszerű és mennyei recept a hétre

pakora
Vágólapra másolva!
Az étkezés megtervezése nem mindig könnyű – főleg kezdőként. De hiszem azt, hogy a tervkészítés a stresszmentes vacsorák titka. Ezért remélem, hogy a következő összeállítás segíteni fog abban, milyen finomság kerüljön ezúttal az asztalra. Főleg, ha unjuk a hagyományos recepteket és szívesen próbálunk ki valami újat.
Vágólapra másolva!
Pakora, egy falat India Forrás: Shutterstock

1. Pakora – indiai sült zöldség bundában

Az indiaiak azért szeretik a pakorát, mert könnyű elkészíteni. Egy igazi könnyed csemege, amely jólesik egy fáradt napon és nem üli meg a gyomrot elalvás előtt. Ha úgy akarjuk enni, mint a helyiek, akkor tálaljuk paradicsomcsatnival. És a legjobb: bármilyen zöldségből elkészíthető.

A recept itt található!

Burgonyából is készülhet lángos Forrás: Shutterstock

2. Lángos – az örök kedvenc

Ugyan mivel zárulhatna jobban egy nap, mint egy finom lángossal? Elkészíthetjük hagyományosan és mindenmentesen is – édes- vagy hagyományos burgonyából. Elkészítését ne hagyjuk az utolsó pillanatra, hiszen könnyen eltelíti a gyomrot és éjszaka nem fogunk tudni aludni. Persze a lángos még ezt az áldozatot is megéri – annyira imádjuk!

A recept itt található!

Bundás tojás, mint tápanyagbomba Forrás: culinairemagazine.ca

3. Bundás tojás házi krémmel – a tápanyagbomba

Reggelire, tízóraira, de uzsonnára és vacsorára is kiváló választás. Főleg, ha még friss zöldségsalátát is készítünk mellé. Olyan finom, hogy könnyedén kiüti a hagyományos tojásos ételeket a nyeregből. Arról nem beszélve, hogy a tojás az egészséges étrend alapja már ősidők óta. A benne lévő tápanyagok pedig hozzájárulnak a szervezetünk működéséhez.

A recept itt található!

Éddesburgonyából is készülhet pizza Forrás: Shutterstock

4. Édesburgonya-pizza – az új kedvenc hibridünk

Ki gondolta volna, hogy az édesburgonya ennyire sokoldalú? Nemcsak a tésztába és a mártásba illik jól, de még feltétként is megállja a helyét. Nem is akárhogy! A pizza koktélparadicsommal és borsmustárral lesz az igazi.

A recept itt található!

Az olaszok Carnaroli-rizsből készítik a rizottót Forrás: Shutterstock

5. Rizottó – az olaszok egytálétele

A rizottó elkészítése nagyon egyszerű. Mindössze az alapanyagok minőségére kell figyelni ahhoz, hogy lekörözzük még az olaszokat is főzésben. Ők Carnaroli-rizsből készítik, amelyet a rizsek királyának tartanak, ám hasonlóan jó választás lehet az Arborio-rizs is. Ó, és persze ne feledkezzünk meg a megfelelő bor kiválasztásáról sem. Hiszen enélkül nem igazi a rizottó.

A recept itt található!