Ekkortól lehet megkóstolni Magyarország tortáit

Vágólapra másolva!
Július 31-én kihirdették a Magyarország Tortája nyerteseit. Ezúttal Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester tortája, a Boldogasszony csipkéje győzött, míg Magyarország Cukormentes Tortája pedig a Kicsi Gesztenye lett, amit Gyuris László szegedi cukrászmester készített el. Hamarosan pedig lehetőségünk lesz nekünk is megkóstolni.
Vágólapra másolva!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája" versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

A győztes idén a Boldogasszony csipkéje,

Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

Forrás: [email protected]/Gergo Kapas

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.

Idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere győzött a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreációjával.

A tortákat augusztus 18-tól lehet megkóstolni országszerte több száz cukrászdában és természetesen 18-a és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén. Az árusító cukrászdák listáját augusztus 14-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon,

a lista várhatóan augusztus 18-ig napról napra bővülni fog.

A torták minőségének védelme érdekében az idei évtől mindkét recept csak az év végétől lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.