Ez volt a legnagyobb gasztroszenzáció a múlt héten

konyha, meglepett
Vágólapra másolva!
Tényleg létezik bika- meg bálnahereízű sör? A múlt héten megbizonyosodhattunk róla, hogy igen. A legmegdöbbentőbb: nem ez volt a legnagyobb szenzáció. Nem is a kálmosgyökér, amely segít leszokni a dohányzásról, vagy a fagyasztott pattogatott kukorica, amelyet nem a fagyasztóban hűtenek le. Helyette mindenki Magyarország Tortájáért volt oda. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Borral is finom a kávé?

A kávékedvelők általában két csoportba oszthatók: vagy ragaszkodnak a jól bevált kávéjukhoz, vagy mindent kipróbálnak, ami az útjukba kerül, mert szeretik az újdonságokat – főleg a vad és szokatlan ízeket.

Itt az idei Magyarország Tortája

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt. A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Ez a 13. Magyarország tortája.

A dunaföldvári Tóth Cukrászda Boldogasszony csipkéje elnevezésű tortája Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A győztes idén a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldváriTóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

Másnapos? Ez a 9 étel segíthet!

A következő alapanyagok leginkább a bennük lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segítenek: pótolják mindazt, ami a dorbézolás során kiürül a szervezetből.

Ezt eszi Beyoncé egy átlagos napon

Beyoncé, a híres énekesnő és dalszerző szintén azok közé a nők közé tartozik, akiknek alakjáért fájó szívvel vágyakozunk. Vajon milyen étrendet követ? Hogyan tartja karban a testét? És mit eszik a bűnözős napjain?

"A pizza a kedvenc kényeztetésem." Forrás: Pinterest

Az énekesnő a Shape magazinnak árulta el, hogy fontosnak tartja a reggelit, ezért sosem hagyja ki. Általában tojásrántottát eszik tojásfehérjéből, zöldséges turmixot iszik vagy valamilyen teljes kiőrlésű gabonapehellyel indítja a napját alacsony zsírtartalmú tejjel.

Ön készített már így palacsintát? - videó

Imádjuk az amerikai palacsintát. Kisebb, mint a hagyományos és vastagabb a tésztája, így apró gyümölcsdarabokat is könnyedén belesüthetünk. És ez még mindig nem minden. Ebben a videóban ugyanis olyan trükköt láthatunk, amiről csupán egyetlen kérdés jut eszünke: miért csak most bukkantunk rá erre?

Együk ezt, ha egészséges bőrt szeretnénk

A különböző szervek zökkenőmentes működéséhez szükségünk van A-vitaminra: különösen a szem védelme és a látás egészségének fenntartása érdekében. Emellett az A-vitamint összefüggésbe hozták a bőr egészségével is: segíthet visszaszorítani a bőrproblémák és pattanások kialakulását.

A különböző szervek zökkenőmentes működéséhez szükségünk van A-vitaminra Forrás: Shutterstock

Sőt, segíthet fenntartani az immunitást, illetve csökkentheti a bőrrák kockázatának kialakulását a kutatók szerint – szemben egy A-vitaminban alacsony étrenddel. Az erről szóló tanulmányt 2019 júliusában tették közzé az American Medical Association Dermatology folyóiratban. A kutatást a Brown Egyetem kutatói végezték.

Mennyei a házi mogyorókrém, ha így készíti

A csonthéjas ropogtatnivaló tele van fehérjével, telítetlen zsírsavakkal, rostokkal és különböző vitaminokkal. Így nagyon finom és egészséges házi mogyorókrém is készíthető belőle – ellentétben a boltban kaphatókkal.

Teát iszunk, mégis sör csorog le a torkunkon

Ezekkel a teafilterekkel bármikor megkaphatjuk a sör ismerős ízét és aromáit akár az irodában, akár reggeli mellé. A teljesen alkoholmentes, sörízű tea a Victoria Bitter ausztrál sörmárka fejéből pattant ki.

Nincs ideje főzni? Így készíthet gyorsan ebédet - videó

Vannak napok, amikor semmi időnk főzni, pedig a szemünk már kopog az éhségtől. Még szerencse, hogy van egy csomó olyan ötlet és recept az interneten, mint ami ebben a videóban is szerepel.

Kíváncsi, mivel szokhat le a dohányzásról? Akkor lapozzon tovább!