Mennyei a házi mogyorókrém, ha így készíti

mogyorókrém
Vágólapra másolva!
A csonthéjas ropogtatnivaló akkor a legfinomabb, ha közvetlen a bokorról vagy a fáról szedjük és mi magunk törjük meg. Fogyasztható nyersen, de akár sütemények alapanyagaként is. Tele van fehérjével, telítetlen zsírsavakkal, rostokkal és különböző vitaminokkal. Így nagyon finom és egészséges házi mogyorókrém is készíthető belőle – ellentétben a boltban kaphatókkal.
Vágólapra másolva!

A boltival szemben ebben biztosan nincs sem pálmaolaj, sem tejpor, sem óriási mennyiségű cukor. Ugyanis ebben az esetben – bármit is ír a recept –

mi szabhatjuk meg, mennyi cukorral

vagy édesítővel készítjük. Ráadásul az elkészítése pofonegyszerű és kiüti a nyeregből az összes boltit.

Mogyorókrém Forrás: Shutterstock

Mogyorókrém

Hozzávalók:

  • 120-150 g porcukor
  • 80-120 g mogyoró
  • 1 pohár mandulaital
  • 300 g legalább 70%-os étcsokoládé

Elkészítés:
Tegyük a cukrot és a mogyorót egy aprítógépbe. Dolgozzuk jól össze.
Öntsük hozzá a mandulaitalt és tegyünk bele két-három marék csokoládét.
Amint összedolgoztuk, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a maradék csokoládét.
Krémesítsük és már fogyaszthatjuk is.