Ön készített már így palacsintát? - videó

palacsinta
Vágólapra másolva!
Imádjuk a palacsintát! A hagyományosat és az amerikait is. Ez utóbbi kisebb és vastagabb a tésztája, így apró gyümölcsdarabokat is könnyedén belesüthetünk. És ez még mindig nem minden. Ebben a videóban ugyanis olyan trükköt láthatunk, amiről csupán egyetlen kérdés jut eszünke: miért csak most bukkantunk rá erre?
Vágólapra másolva!

Amerikai palacsinta alaprecept

Hozzávalók:

  • 135 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 130 ml tej
  • 1 nagy tojás, felverve
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálba.
Egy másikban keverjük össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
Öntsük az egészet a lisztes keverékbe és dolgozzuk jól össze. Tegyük félre.
Kenjünk mogyorókrémet sütőpapírra a videóban látható módon. Tegyük a hűtőbe.
Amint megkötött a krém, merjünk egy szedőkanálnyi tésztát a palacsintasütőre, tegyük rá a megkötött krémostyát, merjünk rá még egy kis tésztát, hogy elfedje a mogyorókrémet.
Fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is.
Tálaljuk frissen.