8+1 frissítő tipp hőségriadó esetére

hőség
Vágólapra másolva!
Újra támad a kánikula, egész héten él a hőségriadó. Védjük magadunkat: húzódjunk a hűvösbe, az árnyékba, fogyasszunk sok folyadékot és fogadjuk meg a Nespresso tippjeit. Garantáltan jobban fogjuk érezni tőlük magunkat.
Vágólapra másolva!

1. Szerezzünk be egy legyezőt és egy szalmakalapot! Ha muszáj a nyakunkba vennünk a várost, ne induljunk el ezek nélkül. Ahol nincs légkondicionálás vagy áll a levegő, jó hasznát vesszük majd az előbbinek, az utóbbinak pedig bármikor, amikor az utcára lépünk.

2. Csavarjunk vizes papírtörlőbe egy palack vizet és tegyük néhány percre a mélyhűtőbe.

Így hamarabb lehűl! Facsarjunk a vízbe citromlevet, mert a savanyú íz fokozza a nyálelválasztást, ettől érezzük frissítőbbnek a citromos ízeket, ami ilyenkor különösen jól jön.

Csavarjunk vizes papírtörlőbe egy palack vizet és tegyük néhány percre a mélyhűtőbe Forrás: Shutterstock

3. Együnk sok friss, szezonális gyümölcsöt: cseresznyét, málnát, meggyet, dinnyét, egrest! A gyümölcsök azon túl, hogy sok-sok vitaminnal és nyomelemmel gazdagítják a testünket, rengeteg vizet tartalmaznak, így a rehidratálásban is segítenek. Ha pedig behűtve fogyasztjuk őket, még frissítőbbek!

4. Ha éjszaka sem hűl le a levegő, próbáljuk ki a régi rómaiak trükkjét: spricceljünk egy kevés hideg vizet az ágyneműre,

vagy (és ez már a mai rómaiak trükkje) lefekvés előtt, zacskóba csomagolva tegyük pár percre a lepedőt a mélyhűtőbe! Segíteni fog az elalvásban, ha a bőrünkhöz érő ágynemű friss és hűsítő.

5. Ebédre a főtt ételek helyett inkább nyers, könnyű fogásokat válasszunk, és keressük a magas víztartalmú finomságokat,

így például az uborkát, a hideg leveseket, a salátákat!

6. Próbáljunk minél kevesebb elektromos készülék közelében lenni! Még a villanykörték is sugároznak némi hőt, nem beszélve a számítógépekről, televízióról, tűzhelyről.

7. Próbáljuk úgy szervezni a napunkat, hogy a legmelegebb, 11-15 óra közötti időszakban biztosan beltérben, árnyékban, hűvösben tartózkodjunk.

8. Mindig legyen nálunk egy palack víz. Ki tudja, mikor kerülünk dugóba vagy kell várni valahol! A legjobb, ha egy félig fagyott vízzel teli palackkal indulunk el, ez sokkal később melegszik fel!

+1 tipp: Dobjunk össze egy finom jegeskávét! Egy jó frissítőre különösen nagy szükségünk van az ilyen bágyasztóan forró napokon. Kombináljuk a kávénkat tejjel, jéggel, vízzel, akár egy kis fagylalttal vagy készítsünk hűsítő kávélimonádét!

Íme a recept!

Forrás: Nespresso

Kávélimonádé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 1 csésze frissen facsart citromlé
  • 1-2 csésze jégkocka
  • 1/4 csésze cukorszirup

Elkészítés:
Öntsük egy magas falú pohárba a jeget, a cukorszirupot, a citromlevet és a kávét.
Tálaljuk citromszeletekkel.