Unja a hagyományos leveseket?

Vágólapra másolva!
Húsleves, tojásleves, bableves, paradicsomleves – szeretjük a hagyományos ételeket, de amikor folyton ismétlődik a kör, már kezd a könyökünkön kijönni. Ilyenkor kell szabadságra küldeni őket és kipróbálni valami újat. Például egy burgonyával, kukoricával és gyógynövényekkel készült levest, amely fokhagymás kenyérrel a legfinomabb.
Vágólapra másolva!
Forrás: Taste of Home

Burgonyás-kukoricás leves

Hozzávalók:

  • 1 csésze kukorica
  • 2 darab burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 2-3 babérlevél
  • ½ apróra vágott fokhagyma
  • 3-4 rozmaringlevél
  • oregánó ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • csilipehely ízlés szerint
  • ½ csésze bazsalikom, apróra vágva
  • ½ apróra vágott paprika
  • ½ csésze fehérbor
  • 1 teáskanál fehér bors
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál apróra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

Egy fazékban pirítsuk meg a vajon a hagymát.
Adjuk hozzá a babérlevelet és a kukoricát, majd a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a csilipelyhet, a bazsalikomot, az oregánót, a paprikát, a burgonyát, a fehérbort és a vizet.
Főzzük 10 percig.
Öntsük át egy turmixgépe és dolgozzuk jól össze.
Azután forraljuk fel a keveréket.
Tálalás előtt szórjuk meg fehér borssal, petrezselyemmel és metélőhagymával.