Igazán jó halászlevet akar enni? Itt bátran válogathat

halászlé
Vágólapra másolva!
Az évente hagyományosan július második hétvégéjén megrendezett bajai gasztronómiai fesztivál mára európai hírnévre tett szert, és a halászlé mellé négy napon keresztül egyéb szórakoztató programokat is kínál a helybelieknek és a városba látogatóknak.
Vágólapra másolva!

A szervezők szerint idén is mintegy kétezer bográcsban fő majd szombaton a hungarikummá emelt,

egyedi módon készített halászlé a 24. Bajai Halfőző Fesztiválon.

Emellett számos kísérőrendezvénnyel készültek: lesz horgászverseny és kispályás labdarúgótorna, halételekhez kapcsolódó kvízjáték, szigeti vásár, népek udvara és borsétány is.

Mintegy kétezer bográcsban fő majd szombaton a halászlé Forrás: Shutterstock

A magyar folyami halfajok legjavát egy több ezer literes akváriumban mutatják majd be. A Bajával ismerkedők gumikerekes kisvonattal a város nevezetességeit, sétahajóról pedig a Sugovica és a Duna természeti szépségeit fedezhetik fel. Emellett koncertekkel és számos már programmal is várják a résztvevőket.

Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében egészségügyi szűrőbuszokon érelmeszesedés- és érszűkület-vizsgálatokat, vérnyomás- és pulzusszám-mérést, valamint testösszetétel-meghatározást végeznek majd.

Ezzel párhuzamosan a Petőfi-szigeten felállított sátorban különféle, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadással, ételkóstolóval várják az érdeklődőket. Szintén az egészséges életformát népszerűsítve a Magyar Ergométer Szövetség képviselői

különféle edzésformákat mutatnak be és sportolással kapcsolatos tanácsokat nyújtanak.

A Bajai Halfőző Fesztivál július 11-én, csütörtökön hagyományosan a Szentháromság téren veszi kezdetét.