Ha csökkentjük az ételadagot, attól még nem fogyunk

ebéd, étel, vacsora, tányér, zöldség
Vágólapra másolva!
A megfelelő táplálkozás nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól. Ha éhesek vagyunk, ehetünk, amennyit akarunk, csak meg kell győződnünk róla, hogy az alapanyagok természetesek és egészségesek. A felvetést már igazolni is tudják.
Vágólapra másolva!

Az American Medical Association folyóiratában közzétett tanulmány szerint a súlycsökkenésnek valójában

sokkal kevesebb köze van a kisebb adagokhoz,

mint ahogy eddig gondoltuk. Ehelyett a tanulmány rávilágított arra, hogy a finomított gabonák, a feldolgozott élelmiszerek és a sok cukor mérséklése a fogyás kulcsa – nem pedig az adagok csökkentése és az éheztetés.

A megfelelő táplálkozás nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól Forrás: Shutterstock

A Christopher D. Gardner által készített kutatás során mintegy 600 embert vizsgáltak. Őket két csoportra osztották: az egyik tagjait egészséges, alacsony szénhidráttartalmú, a másikat pedig alacsony zsírtartalmú diétára ítélték.

A dietetikusok felkészítették arra a résztvevőket, hogy csak egészen minimális mennyiségű feldolgozott élelmiszert ehetnek.

Mindkét csoportnál jelentős súlycsökkenést figyeltek meg. A szénhidrátcsoport majdnem 6 kilótól, a másik csoport pedig mintegy 5 kilótól szabadult meg átlagosan.

A tagoknak csökkent a derékméretük, a testzsírszázalékuk, a vérnyomásuk és a vércukorszintjük.

Mindezt úgy, hogy egyáltalán nem csökkentették az adagok mennyiségét, csupán az ételek minőségére figyeltek oda. Az eredmény még a résztvevőket is megdöbbentette.