A savanyúságok leve jó a napégés ellen?

savanyú, savanyúság,
Vágólapra másolva!
A legtöbbünk, miután kiette az összes savanyút a befőttesüvegből, azonnal önti is ki a levet. Mások talán újra felhasználják és beletesznek néhány darab fokhagymát vagy sárgarépát. De van más oka is annak, hogy nem érdemes kiönteni a savanyúságok levét.
Vágólapra másolva!

Tudta, hogy a savanyúlé fogyasztása bizonyítottan komoly egészségügyi előnyökkel jár? Az Észak-Dakota Állami Egyetem és a Brigham Young Egyetem közös tanulmánya során végzett kutatás szerint a savanyúlé

nagyon jól hidratálja

a testet, és csökkenti az izomgörcsök kialakulását edzés után. Szerintük ennek a benne lévő nátrium és ecet kombinációjához van köze.

A savanyúlé frissíti a leheletet Forrás: Shutterstock

Mivel a lé zsírmentes és alacsony kalóriatartalmú, sokkal jobb, egészségesebb és olcsóbb alternatíva edzéshez, mint bármelyik sportital.

Továbbá az ecet segít megőrizni a jó baktériumok egyensúlyát, és elősegíti a súlycsökkenést.

Sőt, szabályozza a vércukorszintet, és hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez is. A savanyúlé több értékes antioxidánst, valamint C- és E-vitamint tartalmaz, amely jótékony hatással van az immunrendszer működésére.

Így nátha és influenza esetén is ajánlott a fogyasztása.

És ez még mindig nem minden, ugyanis még a leheletet is frissíti: a kapor és az ecet antibakteriális hatásúak. Valamint az Appalachian Magazine szerint még a napégés utáni fájdalmat és pirosságot is enyhíti.