Erre a desszertre megéri várni

Vágólapra másolva!
Van jobb dolog a süteményeknél és kedvenc koktélunknál? Igen, amikor ötvözzük a kettőt, és a végeredmény egy gazdag ízvilágú, mámoros desszert lesz, amire aztán megéri várni.
Vágólapra másolva!

A torta fő összetevője a rum. Az íz és az intenzitás a választott típustól függ. A sötétebb rumokra a gazdagabb,

erőteljesebb jegyek jellemzők.

A süteményt még jobban feldobhatjuk, ha citromhéjat és apróra vágott diót, illetve ananászdarabokat vagy pirított kókuszpelyhet adunk hozzá. A recept Las Vegasból származik.

Forrás: The Novice Chef

Rumos torta

Hozzávalók:

  • 4 tojás, szobahőmérsékletű, kettészedve
  • ¾ csésze narancslé
  • ¼ csésze kockára vágott vaj
  • ¾ csésze rum
  • 1 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet fahéj
  • egy csipet só
  • egy csipet szerecsendió
  • ½ csésze barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ¾ csésze olvasztott vaj
  • díszítéshez tejszínhab és pekándió

Elkészítés:
Egy serpenyőben keverjük össze a narancslevet és a kockára vágott vajat. Főzzük néhány percig.
Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a rummal. Tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd zsírozzunk és lisztezzünk ki egy tepsit.
Egy tálba szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Tegyük félre.
Egy másik tálban verjük habosra a tojásfehérjét, adjuk hozzá a barna cukor felét evőkanalanként adagolva folyamatos keverés mellett.
Amint ezzel kész vagyunk, verjük fel a tojássárgáját is, közben fokozatosan adjuk hozzá a megmaradt barna cukrot és a vaníliakivonatot.
Lassan adjuk hozzá a tojásfehérjés keveréket, a lisztes keveréket és a rumos vajat.
Öntsük a tepsibe a tésztát, és süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.
Tálaljuk tejszínhabbal és pekándióval.