Válogasson a Balaton-part legjobbjai közül

Balaton Balaton-part fürdőzők, szabadstrand
Balatonfenyves, 2017. június 5. Fürdőzők a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Már hatodik éve jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép, mely a legszínvonalasabb éttermeket, illetve gasztronómiához köthető vendéglátóipari egységeket népszerűsíti. A klasszikus, megszokott helyek bemutatása mellett rengeteg újdonságot is tartalmaz az új kiadvány, amely digitális formában is elérhető, a legfrissebb hírekkel, programokkal. Ráadásul olyan információkat is tartalmaz, minthogy egy hely akadálymentesített-e vagy elfogadnak-e bankkártyát. 
Vágólapra másolva!

Izgalmas új és megszokott helyekkel van tele a 2019-es Balatoni Gasztrotérkép. Idén a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is megtalálható, például mexikói food truck, specialty kávé, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl. Új fejlesztésekkel frissült a Balatoni Gasztrotérkép applikáció is.

120 ezer példányban, összesen 67 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány. De a Gasztrotérképet továbbra is használhatjuk digitális formában is, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is letölthető,

így egy kattintással megtudható, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok,

sőt a készítők idén izgalmas frissítésekkel is jelentkeznek: ezentúl meg lehet örökíteni a nyár legjobb pillanatait az app-on keresztül játékos, balatonos stickerekkel ellátva. Ha valaki nem akar lemaradni a legújabb gasztrohírekről, akkor érdemes a Gasztrotérkép push üzeneteire is odafigyelnie.

Forrás: MTI/Varga György

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak.

Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel:

külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy éppen a bankkártyát is elfogadó egységek,

és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy, hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek.

Forrás: Szabó Miklós

Az idei a hatodik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és két egész balatonos kiadvány jelent meg.

A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott,

ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.

Az idén az E.ON a Balatoni Gasztrotérkép főtámogatója Forrás: Copyright-SZABO MIKLOS/Szabo Miklos

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar vagy épp pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni „zászlóshajók" és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.