A krumplipüré már a múlté. Ezt készítjük helyette

karfiolpüré
Vágólapra másolva!
A krumplipürét nemcsak azért szeretjük, mert könnyű elkészíteni, hanem mert ízletes is. Jól illik a különböző sültekhez és a rántott csirkemellhez. Persze a kalóriatartalma egy kicsit magas, de az íze végett hajlandók vagyunk ettől eltekinteni. Általában. De most tombol a nyár, és mindenki a legjobb formáját próbálja hozni. Szerencsére van egy másik zöldség, amely jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumpli és ugyanolyan jó püréalapanyag.
Vágólapra másolva!

Mi a közös a karfiolban és a krumpliban? Mindketten egyaránt jó rostforrások, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg bennük. De van egy szembetűnő különbség is: a karfiol jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumpli.

Egy csésze főtt karfiol 28 kalóriát és 5 g szénhidrátot, míg egy csésze főtt krumpli 136 kalóriát és 32 g szénhidrátot tartalmaz.

Ó, és még ez közös jellemzőről nem szóltunk: mindkettőből isteni püré készülhet.

Karfiolpüré Forrás: Garlic & Zest

Karfiolpüré

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol, apróra vágva
  • 120 g tejszín
  • 57 g vaj
  • 1 teáskanál egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 babérlevél
  • egy csipet só

Elkészítés:
Párolja meg a karfiolt körülbelül 10-12 perc alatt.
Egy serpenyőben keverje össze a tejszínt, a vajat, a borsot, a fokhagymát, a babérlevelet és a sót. Rottyantsa össze.
Öntse a krémes keveréket a megfőtt, leszűrt karfiolra. A borsot és a babérlevelet vegye ki belőle.
Dolgozza össze egy botmixerrel.