Nehéz napja lesz? Rohan a munkába? Készítse ezt reggelire

Vágólapra másolva!
Az ember holtig tanul – szokták mondani. A leghasznosabb dolog, amit az elmúlt napokban tanultam, hogy a tojás és a túró párosa képes a mennyekbe repíteni. Ráadásul ez a legjobb módja, hogy energiától duzzadóan vághassunk neki a napnak.
Vágólapra másolva!

A túrós palacsinta és az omlett kiváló reggeli fogás, noha sokszor nincs annyi extra időnk, hogy elkészíthessük. Ám még így is ötvözhetjük a két legszuperebb, fehérjében gazdag alapanyagot, hogy tojásmuffin formájában kerülhessen az asztalra.

Mindössze 20 perc alatt.

Ebben a receptben brokkolit használunk, viszont bármilyen más, apróra vágott zöldség szóba jöhet, mint a padlizsán, a paprika, az édesburgonya, a répa, a spárga stb. A leveses zöldségek azonban rontják a muffin állagát, mint a paradicsom vagy a cukkini, ezért inkább ne ezeket válasszuk.

Tojásmuffin brokkolival Forrás: The Kitchn

Tojásmuffin

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 kis fej apróra vágott brokkoli
  • 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 115 g túró
  • 56 g reszelt sajt
  • 10 tojás
  • 60 ml 2%-os tej
  • 1 teáskanál só
  • egy csipet őrölt fekete bors

Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Kenjen ki egy muffintepsit olívaolajjal.
Töltse fel a formát a brokkolival, a mogyoróhagymával, a sajttal és a túróval.
Keverje össze egy tálban a tojást, a tejet, a sót és a borsot.
Töltse fel a keverékkel a muffinformát háromnegyedig.
Süsse a muffinokat 12-14 percig.
Tálalja melegen.