Fagylaltból készül a világ egyik legfinomabb kenyere

Vágólapra másolva!
Hogyan lehet a fagylalt és a liszt párosából kenyeret sütni? A felvetés annyira különös és annyira hihetetlen, hogy nem is csoda, ha szkeptikusan állunk hozzá. Aztán ha jobban belegondolunk, a fagylalt is csak cukor, tojás és tejszín, jobb esetben. Más szóval: ez lehet a villámgyors kenyérsütés nyitja.
Vágólapra másolva!

Amennyiben teljesen biztosra akarunk menni a fagylaltot illetően, a kenyérsütést megelőzően elkészíthetjük házilag.

Forrás: Taste of Home

Fagylaltkenyér

500 g lisztbe 1 csomag, vagyis 12 g sütőpor kerül. Ezzel arányosan kell számolni.

Hozzávalók:

  • 150 g pekándiós fagylalt/jégkrém (vagy más ízlés szerint)
  • 96 g sütőporos liszt
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:
Hagyjuk a fagylaltot meglágyulni szobahőmérsékleten.
Keverjük hozzá a lisztet és a cukrot.
Öntsük egy kenyérformába, és süssük 176 fokon 25 percig.