Lehetséges tortát sütni 3 hozzávalóból

sajttorta
Vágólapra másolva!
A pehelykönnyű japán sajttorta egy varázslatos dolog. Különlegessége, hogy úgy izeg-mozog a tányéron, mintha életre akarna kelni. Elkészíteni meglehetősen könnyű, viszont több hozzávalóra is szükségünk van hozzá. Legalábbis eddig így volt. Ám elterjedt egy recept az interneten, amely mindössze 3 összetevőből áll. Lássuk!
Vágólapra másolva!
Villámgyors japán sajttorta Forrás: Serious Eats

Villámgyors japán sajttorta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 120g fehér csokoládé
  • 120g krémsajt

Elkészítés:
Ekőször válasszuk szét a tojásokat.
A fehérjét fedjük le folpackkal és tegyük a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Törjük kockákra a fehér csokoládét és olvasszuk meg vízgőz fölött.
Eközben verjük habosra a tojásfehérjét.
Térjünk vissza a csokoládéhoz és öntsük hozzá a krémsajtot. Keverjük, amíg összeolvad.
Amint összedolgoztuk, keverjük bele a tojássárgáját.
Lassan adjuk hozzá és keverjük el benne a tojásfehérjéből készült habot is.
Amikor a hab elfogyott, a krém pedig összeállt, béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, vajazzuk vagy olajozzuk ki és öntsük bele a krémet.
Tegyük a formát egy tepsire, annak aljára pedig öntsünk meleg vizet. Süssük a tortát 15 percig.
Vegyük le a hőfokot 160-ra és süssük még 15 percig.
Kapcsoljuk ki a hőt, de hagyjuk a sütőben még 15 percig.
Tálaljuk porcukorral megszórva.