Megvan a Belvárosi Sörfesztivál hivatalos söre

Vágólapra másolva!
A Belvárosi Sörfesztivál szervezői online kérdőív segítségével kérdezték meg a sörkedvelőket arról, milyen sört kóstolnának legszívesebben az idei rendezvényen. A fogyasztók a készítendő ital olyan paramétereit is meghatározhatták, mint az alkoholtartalom, a szín, de a válaszadók aszerint is választhattak, hogy erősebben vagy enyhébben komlózott, alsó- vagy felsőerjesztésű sört kortyolnának.
Vágólapra másolva!

A szavazatok összesítése alapján a fesztivál saját söre idén egy New England IPA lesz. A sört a First Craft Beer kisüzemi látványsörfőzde készítette el.

A stílus jellemzője a szűretlen, „ködös" megjelenés és a kirobbanó, igen intenzív, gyümölcsös komlóillat.

Az eredetileg az USA északkeleti részéből származó sörstílus az elmúlt évek leginkább körberajongott craft, azaz kézműves sör fajtája, amelyet a hazai sörszeretők is egyre inkább kedvelnek.

A Belvárosi Sörfesztivál hivatalos söre egy New England IPA Forrás: Belvárosi Sörfesztivál

Az idén harmadszor megrendezett, ingyenes Belvárosi Sörfesztivál a 250-féle sörkülönlegesség mellett kiváló street food finomságokat és színvonalas koncerteket is kínál a látogatóknak. A kiállítók a környezettudatosság jegyében műanyag helyett kétféle,

speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

A Craft Master One poharat speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz tervezték. A Craft Master Bowl pohár pedig egy elegáns, tulipánalakú söröspohár, amelyet ugyancsak profi sörkóstolók terveztek.

A Belvárosi Sörfesztivált június 5. és 10. között rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren.