Ez a fogás kiütheti a nyeregből az eddig ismert tojásos ételeket

Vágólapra másolva!
A tojás az egészséges étrend alapja – már az ősidők óta. Nemcsak fehérjében, hanem A-, B-, B12- és D-vitaminban is gazdag. Továbbá luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek megelőzhetik az időskori szembetegségek kialakulását. Vagyis nincs kérdés: fogyasztása rendszeresen, ám mértékkel ajánlott.
Vágólapra másolva!

A tojás a magasabb fehérjetartalmú alapanyagok közé tartozik, így fokozza a jóllakottságérzést. Emellett kiváló D-vitamin-forrás és sokféleképpen elkészíthető.

Reggelire zöldségekkel fogyasztva egy tápanyagban gazdag étel kerülhet az asztalra.

Rántotta és tükörtojás helyett azonban most készítsünk valami újat!

Bundás tojás petrezselyemmel Forrás: Youtube

Bundás tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 főtt tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál zeller, apróra vágva
  • 1 evőkanál petrezselyem, apróra vágva
  • 1 evőkanál csilipor
  • 1 evőkanál majonéz

Hozzávalók a tojásbundához:

  • 10 főtt tojás fehér része
  • 1 evőkanál bors
  • 1 evőkanál mustárpor
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 4 felvert tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Tegye krém alapanyagait egy tálba, majd dolgozza jól össze.
Egy másik tálban keverje össze a borsot, a mustárport, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a sót. Ebből egy kanállal – vagy ízlés szerint többel – keverjen hozzá a zsemlemorzsához.
Forgassa meg a tojásfehérjéket a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és süsse ki olajban.
Tegye a krémet egy habnyomó zsákba, és töltse fel vele a bundás tojást.
Szórja meg petrezselyemmel és tálalja frissen.