A tojás a magasabb fehérjetartalmú alapanyagok közé tartozik, így fokozza a jóllakottságérzést. Emellett kiváló D-vitamin-forrás és sokféleképpen elkészíthető.
Reggelire zöldségekkel fogyasztva egy tápanyagban gazdag étel kerülhet az asztalra.
Rántotta és tükörtojás helyett azonban most készítsünk valami újat!
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a tojásbundához:
Elkészítés:
Tegye krém alapanyagait egy tálba, majd dolgozza jól össze.
Egy másik tálban keverje össze a borsot, a mustárport, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a sót. Ebből egy kanállal – vagy ízlés szerint többel – keverjen hozzá a zsemlemorzsához.
Forgassa meg a tojásfehérjéket a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és süsse ki olajban.
Tegye a krémet egy habnyomó zsákba, és töltse fel vele a bundás tojást.
Szórja meg petrezselyemmel és tálalja frissen.