Ezzel a csokoládéval vizsgáznak a diákok, mert szerintük szerencsét hoz

Beauty Photography: KitKat Matcha stacked together, Upper tier spilt in half, placed on a wooden mat with matcha powder and tea spoon
Beauty Photography: KitKat Matcha stacked together, Upper tier spilt in half, placed on a wooden mat with matcha powder and tea spoon
Vágólapra másolva!
Számos európai ország után már nálunk is elérhető a japán fogyasztók egyik kedvenc édessége, a matchateás zöld csokoládé. És hogy miért örvend akkora népszerűségnek? Nos, mert úgy tartják, hogy szerencsét hoz.
Vágólapra másolva!

Japánban a KitKat több mint 350 ízvariációval került már a boltok polcaira. Oka abban az érdekességben keresendő, hogy a helyi piacon az újdonságok rövid ideig kaphatók és néhány havonta váltják egymást.

A matchateás változat már Magyarországon is kapható Forrás: Cmf Advertising Gmbh

A japán rajongók egyik legkedveltebb ízvariánsa, az Európában nemrég megjelent matchateás változat. A matcha porított zöld teából főzött hagyományos ital, amelyet a kifinomult teaszertartás részeként már évszázadok óta fogyasztanak Japánban.

Ám nem ez az egyedüli oka annak, hogy a helyiek ennyire szeretik ezt a csokoládét. Ugyanis az egyetemen a felvételizők úgy tartják, hogy szerencsét hoz a vizsgán.

A szokás Kjúsú-szigetéről ered, mivel az ottani dialektusban a csokoládé neve úgy hangzik, mintha azt mondanánk

„Kitto kacu to! ", azaz „Tuti nyertes!"

A Nestlé becslései szerint minden harmadik diák vásárol egy szeletet a vizsgák előtt, és minden ötödik be is viszi magával.