Van furcsább dolog a világon a lóhúsos és a bálnazsíros fagylaltnál?

fagylalt
Vágólapra másolva!
Lóhúsos fagylalt? Tényleg? Egy bizonyos ponton azt hisszük, hogy már mindent láttunk, és semmin sem lepődünk meg. Aztán persze mindig rájövünk, hogy tévedtünk. Főleg, amikor ilyeneket hallunk, hogy valaki lóhúsos vagy marhanyelves fagylalttal rukkol elő. És még nem is ez a legfurcsább!
Vágólapra másolva!

Míg mi inkább a gyümölcsös és csokoládés finomságokhoz vagyunk hozzászokva, addig Tokió városában teljesen természetes,

hogy egy fagylalt lóhúsos,

tehénnyelves, sós, tintahalas vagy polipos ízesítésű.

Létezik marhanyelves és bálnazsíros fagylalt is. Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Ohio államban lévő Jeni's Splendid Ice Creams fagylaltozó is egyedülálló ízzel lepte meg vendégeit. Ez a savanyított mangó, amely egy krémsajtalapú fagylalt mangószósszal, balzsamecettel, fehérborssal és szegfűszeggel.

Mióta 1998-ban New Yorkban, Queensben megnyitott a Max & Mina's, a tulajdonosok azóta több mint 5000 féle ízű fagylaltot készítettek. Többek között fokhagymásat, pizzásat, tormásat és jalapenósat.

A szintén New Yorkban található OddFellows libamájas fagylaltjának híre is szájról szájra, illetve közösségi médiáról közösségi médiára terjedt. Talán az oregoni székhelyű Salt & Straw sem akart kimaradni a buliból, ezért úgy döntött, hogy összemixeli az édes és sós ízeket, így alkotva egyedi kínálatot, amelynek része

a kéksajtos körte és a borsos eper.

A delaware-i Rehoboth Beachen lévő The Ice Cream Store a bevállalósak helye: carolina reaper paprikából, valamint szellemcsiliből készült fagylaltjai könnyeket csalnak a vendégek szemébe. Amíg a fagyi hideg, addig nem lehet érezni a csípősséget, utána viszont bombaként robban a szájban.

Emellett létezik bourbonből és kukoricapehelyből, pulykahúsból, paradicsomból, illetve homárból készült fagylalt is.

Ám ez még mind semmi, hiszen az alaszkai Juneau városában kapható eszkimófagylalt alapja a friss bogyós gyümölcsök és az állati zsír, mint a rénszarvas vagy a bálna.