Ez a trükk bárkivel megszeretteti a zöldséglevest

Vágólapra másolva!
A zöldségleves. A gyerekek és sok esetben a felnőttek mumusa is. Vannak, akik duzzogva megeszik, míg mások kipiszkálják a zöldségek felét a tányér szélére. Persze olyanok is akadnak, akik szeretik, és nem értik, mások miért nem bírják megenni. Ez a mediterrán fogás azonban még azokkal is megszeretteti a zöldséglevest, akik sosem gondolták volna, hogy ez lehetséges.
Vágólapra másolva!

A mediterrán zöldségleves egy paradicsomléalapú étel, amelyben füstölt, grillezett zöldségek úszkálnak. Elsősorban hidegen ajánlott a fogyasztása,

ezért érdemes eltenni a receptet nyárra.

Minden a zöldségek, mint az édeskömény, a padlizsán, a paprika és a hagyma, felszeletelésével kezdődik. Érdemes beáztatni egy rövid ideig sós és borsos olajban, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Utána mehetnek a grillre! Így a levesnek egy kissé füstös, karamellizált íze lesz.

Lássuk a receptet!

A mediterrán zöldségleves egy paradicsomléalapú étel Forrás: The Kitchn

Grillezett zöldségleves

Hozzávalók:

  • 2 édeskömény, hosszú darabokra szeletelve
  • 1 kis padlizsán, felkarikázva
  • 1 közepes pritaminpaprika, félbevágva, kimagozva
  • 1 kis vöröshagyma, felkarikázva
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • 4 csésze paradicsomlé
  • 2-3 csésze zöldségleves alaplé
  • ½ csésze vörösborecet
  • 2 citrom kifacsart leve
  • 2 evőkanál őrölt koriander
  • 2 evőkanál őrölt kömény
  • egy marék apróra vágott friss petrezselyem
  • egy marék apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összetörve

Elkészítés:
Tegye a felvágott zöldségeket a sós, borsos olajba 30 percre. Hagyja szobahőmérsékleten.
Melegítse fel a grillt, és grillezze meg a zöldségeket.
Amint kihűltek, kockázza fel őket, és tegye egy nagy tálba.
Öntse hozzá a paradicsomlevet, az alaplevet, az ecetet, a citromlét, a koriandert, a köményt, a petrezselymet, a bazsalikomot, a fokhagymát, és keverje jól össze.
Tegye a hűtőbe 30 percre.