Ön melyik csoportba tartozik, ha a reggeliről van szó? Szavazzon!

reggeli
Vágólapra másolva!
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért nem szabad kihagyni – 10 felnőttből 9 egyetért ezzel a kijelentéssel, a megkérdezettek ötöde mégsem szokott reggelizni.
Vágólapra másolva!

A reggelit kihagyók harmada időhiányra hivatkozik. Ehhez képest kétszer akkora azok tábora, akik egyszerűen nem éhesek és ezért nem reggeliznek.

Az anyákra kevésbé jellemző, hogy „lebecsülik" a reggeli jelentőségét,

míg a gyerek nélküli megkérdezettek nagyobb eséllyel magyarázzák a reggeli elhagyását az ételkészítés körülményességével.

A megkérdezettek többsége szerint az ideális reggeli hossza 15-30 perc volna Forrás: Kellogg’s

Az időhiány persze azokat sem kíméli, akik rendszeresen reggeliznek. A legtöbb felnőtt ugyanis csupán 5-15 percet szán a reggelijére, az ennél is gyorsabbak között jellemzően budapestieket és a kizárólag hétköznap reggelizőket találjuk. Ezzel szemben a megkérdezettek többsége szerint az ideális reggeli hossza 15-30 perc volna.

Szeretnénk egészségesebben reggelizni

Nemcsak a reggelire jutó idővel, de a reggelire fogyasztott ételekkel sem vagyunk igazán elégedettek, hiszen a megkérdezettek túlnyomó többsége – 10-ből 8 felnőtt – szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni, illetve egészségesebb, változatosabb reggelit kínálni családjának.

Ez azonban nem tűnik egyszerűnek, hiszen

a felnőttek több mint fele véli úgy, hogy bonyolult az egyszerre változatos és finom reggelik elkészítése.

A leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is, müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását pedig minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.

Míg a nők és a fiatalok körében az átlagosnál jóval népszerűbbnek számítanak az egészségesebb trendet képviselő müzlik, reggelizőpelyhek és zabkásák, ezek fogyasztása visszaesni látszik, amint a gyerek elhagyja a családi fészket.

Na, és ön melyik csoportba tartozik? Szavazzon!

Szavazzon!

Ön melyik csoportba tartozik, ha a reggeliről van szó?