Ezt csomagoljuk a tanév végi kirándulásokra a gyerekünknek

Valódi magyar szendvicsek
Vágólapra másolva!
Valamit muszáj lesz a kirándulásra induló gyerekeknek csomagolni, ráadásul jó lenne valami olyat, ami egészséges, finom, laktató és jól bírja a hőséget. Persze sokkal egyszerűbb lenne teletömni a hátizsákot csokival, keksszel és chipsszel, ráadásul ezeket a gyerekek garantáltan fel is falják, de sajnos az ilyen élelmiszerekkel a gyerekek nem tudják kielégíteni a tápanyagszükségletüket, a sok cukortól hamar felpörögnek, majd amikor a vércukorszintjük esni kezd, újra éhségroham tör rájuk. 
Vágólapra másolva!

A párizsis zsömlének és az édességeknek most megkeressük az egészséges, izgalmas és laktató alternatíváit!

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Az olcsó és felfújt vizes zsömle helyett

válasszunk magvas császárzsömlét vagy teljes kiőrlésű kenyeret. Margarin helyett kenjük meg saját készítésű zöldfűszeres vajkrémmel vagy készen kapható csicseriborsókrémmel,

párizsi helyett legalább 90% hústartalommal rendelkező pulyka- vagy csirkemell sonkával borítsuk be, végül pár karika édes palermó paprikával koronázzuk meg a szendvicset.
A gyerekek imádnak indulás után már a buszban is rágcsálni, ezért erre is előre gondolnunk kell! A szupermarketekben lehet kapni többféle, előre csomagolt zöldségchipset vagy szárított almaszirmot. Mindkettő nagyon finom, nem mellesleg rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Lehet a hátizsákba bekészíteni nekik diákcsemegét, amit akár mi is bekeverhetünk a saját vagy gyerekünk ízlése szerint. Ezek az aszalványok és magvak rengeteg kalóriát tartalmaznak, ezért, főleg ha túlsúlyos a gyermekünk, elég belőle egy-két maroknyi adag!

Hogy az édességről se kelljen lemondani,

csokoládé helyett adjunk inkább csökkentett cukortartalmú müzliszeletet vagy aszalványokból préselt szeletet, amiket már rengeteg ízben elérhetünk az üzletekben.

Végül a kulacsot is töltsük meg, szintén a cukormentesség jegyében ásványvízzel, vagy szűrt, tisztított csapvízzel. Ha gyerekünk szereti az ízesített üdítőket, akkor alternatíva lehet a citromos víz, ebbe rakhatunk egy kis ág mentát és citromfüvet – fontos, hogy ne szedjük le a leveleket az ágacskáról, mert úgy nehézkes lesz inni!

A hátizsákba az élelmen kívül készítsünk be esőkabátot és melegítőfelsőt rossz idő esetére, bőrbarát szúnyog és kullancsriasztó sprayt és napszúrás ellen egy világos pamutsapkát vagy kalapot. Maradjon otthon a mobiltelefon, de ne maradjon otthon egy csomag papírzsebkendő és a kézfertőtlenítő nedves törlőkendő.