Így használja fel a megmaradt popcornt

Talán nem meglepő: az amerikaiak több popcornt fogyasztanak, mint bármely más nemzet
Vágólapra másolva!
Vannak egészségesebb nassok, erről részletesen írtunk korábban, de a popcorn örök kedvenc, és a sima, sajt vagy vaj nélküli változata még fogyókúra közben is ehető. De mi van akkor, ha az esti filmnézéshez túl sokat pattogtattunk belőle, és megmarad egy adag? Itt van néhány tipp, hogy hogyan használhatjuk fel!
Vágólapra másolva!

A sima popcornnak tulajdonképpen nincs jellegzetes íze, éppen ezért tökéletes olyan ennivalókhoz keverni, amiknek jót tenne egy kis légiesség és ropogás. Nézzük, mihez passzol!

Talán nem meglepő: az amerikaiak több popcornt fogyasztanak, mint bármely más nemzet Forrás: pixabay.com

1. Használjuk panírnak

Elsőre talán meredeken hangzik, de ha ledaráljuk a popcornt, egész érdekes panírmorzsa lesz belőle. Ugyanúgy, ahogy a prézlivel tesszük, csak hempergessük bele a húst, aztán már mehet is a forró olajba.

2. Tegyük házicsokiba

Egyre népszerűbb az otthon készült csokoládé. Ennek tetejér szórhatunk pár szem popcornt, amikor még lágy a csoki. Így könnyebben benne marad. Lazább lesz tőle a csoki állaga, ráadásul a popcorn rostokban gazdag, így egy kis rostot is csmpészünk az egyébként kalóriával teli édességbe. Száz gramm popcornban 13 grammnyi rost van!

3. Szórjuk sütemények tetejére

Az olvasztott csokiba vagy karamellbe mártott popcornt szórjuk sütemények, például sajttorta tetejére. A popcorn állaga nagyon jót tesz az amúgy tömény, és krémes süteményeknek. Arról nem is beszélve, hogy a popcorn dekorációnak is jó. Egyszerűen jól mutat a sütik tetején! De például puddingok és parfék tetejére is rászórhatjuk.

4. Ropogós lesz tőle a saláta

Nem elég friss és ropogós a saláta a hűtőben? Semmi gond, szórjunk ropogós popcornt a salátára is! Friss, jó érzés lesz a hideg salátánkat ropogtatni, arról nem is beszélve, hogy a popcornban - ahogy említettük - rostok, és némi protein is van, így némi energiát is visz a salátába.

+1 tipp

Tulajdonképpen mindenhez tehetünk tehát popcornt, csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű legyen, és jó ropogós. Lehetőleg ne legyen benne semmilyen mesterséges íz vagy adalék, a sima, egyszerű popcornnal érjük el a legjobb eredményt.