Így lesznek nyitva a boltok húsvétkor

húsvét
Vágólapra másolva!
Az óra ketyeg, a nap elrohan ön felett. Gondolatai a húsvét körül járnak. Azon aggódik, mikor tudja elintézni a bevásárlást, és mivel várja a locsolókat, nem igaz? Sőt, még a menüt is meg kell terveznie, mielőtt összeállítaná a bevásárlólistát. Te jó ég, mennyi munka! Arról nem is beszélve, hogy akármilyen körültekintő, akármennyire figyel, valamit mindig lehagy a listáról. De semmi gond! Hosszú hétvége ide vagy oda, nem kell mindent nagypéntek előtt megvennie.
Vágólapra másolva!

Amikor az emberek többségében tudatosul a boltok ünnepi nyitvatartása, azonnal kétségbe esnek. Nem kell jósnak lennie ahhoz, hogy tudja: ma és holnap annyian lesznek a szupermarketekben, hogy meg sem lehet majd mozdulni.

Van néhány kötelező húsvéti elem, amelyet már most felírhat a bevásárlólistára Forrás: Shutterstock

Önnek azonban nem kell felvennie az ünneppel járó stresszt, hiszen nagypénteket követően is lesz lehetősége bevásárolni. A húsvéti nyitvatartás a következőképp fog alakulni:

  • április 19., nagypéntek: munkaszüneti nap, a boltok zárva lesznek
  • április 20., szombat: a boltok a szokásos módon lesznek nyitva
  • április 21., húsvétvasárnap: munkaszüneti nap, a boltok zárva lesznek
  • április 22., húsvéthétfő: munkaszüneti nap, a boltok zárva lesznek

Ám ezt a felsorolást látva sem kell kétségbe esnie, hiszen az élet nem mindenhol áll meg. A vendéglátóhelyek többsége, a gyógyszertárak, a trafikok a 0-24 benzinkutak, a magánboltok és a 0-24 üzletek nagy eséllyel még munkaszüneti napon is nyitva lesznek. Vagyis

nem kell megijednie, ha valamit lehagy a bevásárlólistáról.

És, ha már bevásárlás!

Van néhány kötelező elem, amelyet már most felírhat a listájára: tojás, sonka, torma (a legjobb a házi!), felvágott, kenyér, piros arany, savanyúság, a húsvéti kalács hozzávalói, üdítők, húsvéti édességek kicsiknek és nagyoknak, egy üveg finom bor, mustár, néhány doboz sör a vendégeknek, zöldségek, mint retek, paradicsom, hagyma stb. Emellé jönnek még a húsvéti menü és a venédgávró falatok hozzávalói.

Kattintson ide, és nézze meg, hogyan választhatja ki a tökéletes húsvéti sonkát!