Virágot ettünk, és egy kriptában vacsoráztunk

ehető virágok
Ibolyasaláta
Vágólapra másolva!
A múlt héten lélekben már elkezdtük a felkészülést a húsvétra: kiválasztottuk a tökéletes ünnepi sonkát, illetve cukormentes desszertet sütöttünk. Ezután megtanultuk, hogyan kell kiválasztani a legfinomabb epreket, miért lesz ehetetlen a kinoa, és hogy mi a legjobb orvosság a tavaszi megfázás ellen. Sőt, megismerkedtünk az Elvis Presley-ről elnevezett szendviccsel és 14 ehető virággal is a kertből. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ön vacsorázna egy kriptában?

A templomok kriptáit hagyományosan temetkezési helyként használták. Ma azonban számos kriptát étteremmé vagy kávézóvá alakítottak át. Sydney, Párizs és London azok közé a városok közé tartoznak, ahol sikeres kriptaéttermek és -kávézók működnek. Képek.

Jön az eperszezon: így válasszon érett, zamatos gyümölcsöt

Már most hétvégén kapható lesz a piacokon a magyar eper - valójában szabadföldi szamóca - igaz, csak kisebb mennyiségben. Amit most árulnak, inkább még görög vagy spanyol eper. Mindenesetre jó hír, hogy végre itt az igazi eper szezonja, mert egy igazán finom és egészséges gyümölcs kerülhet az asztalunkra.

A friss, magyar eper könnyen megkülönböztethető az importálttól Forrás: Shutterstock

A friss, magyar eper egyébként könnyen megkülönböztethető az importált, még koraéretten leszedett, és több ezer kilométerről ideérkező importtól. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakemberei szerint a magyar áru állagra nem olyan kemény és a levelei frissebbek, jobb, intenzívebb az íze és az illata is.

Nincs szükségünk kávéra a túléléshez

Megszüntetné a kávé kötelező vésztartalékképzését a gazdasági ellátásért felelős svájci szövetségi hivatal (BWL), mondván, hogy a kávé nem létfontosságú a túléléshez.

A gyilkos étrend

Sokan betegednek meg vagy halnak meg idejekorán az étrendjük miatt. A feldolgozott, alacsony rosttartalmú élelmiszerek és a vegyszerekkel kezelt alapanyagok mind a testre, mind a beleinkre károsak.

Az alacsony rosttartalmú étrend számos egészségügyi problémát okoz Forrás: Food.News

Az alacsony rosttartalmú étrend a Stanfordi Orvostudományi Egyetem kutatói által végzett tanulmány szerint számos egészségügyi problémát okoz: elpusztulnak a jó bélbaktériumok és károsodik a bél egészsége. A rostszegény táplálkozás 60%-kal is csökkentheti az egészséges bélbaktériumok számát.

Miért lesz ehetetlen a kinoa?

A kinoát vagy rizsparéjt már az inkák is termesztették magjai és levelei miatt. Tápanyagokban gazdag, ezért ajánlják fogyasztását, ám ha rosszul készítjük el, biztosan nem lesz a kedvencünk. Hol rontjuk el, és hogyan kell jól csinálni?

Bizarr az Elvis Presley-ről elnevezett szendvics

A gasztronómia folyamatosan változó világa olykor nem mentes a furcsaságoktól sem. Elég, ha a rövid, de annál intenzívebb karriert megélt cronutra, vagy éppen a szintén nagy érdeklődés mellett megszületett rózsaszín csokoládéra gondolunk, hogy a kék színű borról már ne is beszéljünk. Most ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

Elvis Presley szalonnával és banánnal ette a mogyoróvajas pirítóst Forrás: Messy Nessy Chic

A banán és mogyoróvaj párosítása az Európai gyomornak már eleve furcsa lehet: a sós mogyoróvaj mellé édes banán? Arról már nem is beszélve, hogy a rock'n'roll királya, Elvis Presley az egészet még egy kis sült szalonnával megbolondítva két szelet pirítós közé tette. A róla elnevezett szendvics a mai napig sokak kedvence.

Ez lehet a legjobb orvosság megfázás ellen

Sokan esznek szívesen tyúkhúslevest megfázás és influenza idején, de azt kevesen tudják, hogy miért hoz enyhülést. A válasz az összetevőkben keresendő.

Ha ezt tapasztalja, B7-vitaminra van szüksége

A szokásosnál is több hajszála kihullik? Töredezettek a hajvégei? Folyamatosan letörnek és berepedeznek a körmei? Akkor talán ön is egyike azoknak, akik biotinhiányban szenvednek. Ez a probléma könnyen orvosolható.

Egy marék mandula, földimogyoró vagy napraforgómag fedezheti a napi B7-vitamin-bevitel felét Forrás: Shutterstock

A B7-vitaminként is ismert biotin segíti a haj, a bőr és a köröm egészségének fenntartását. Egy átlagos felnőtt számára a minimális napi beviteli mennyiség 30 mikrogramm. Bizonyos élelmiszercsoportokban nagy mennyiségű biotin van. Egy ezekből álló étrendnek köszönhetően természetes módon juthat hozzá a vitaminhoz. Miből és mennyit kellene fogyasztani?

Újra keresik az ország legjobb borait

Április 10-től várja a magyar borászok nevezését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a 40. Országos Borversenyre. A jubileumi seregszemlét május 21-én és 22-én Kecskeméten tartják.

Ettől a videótól minden sörkedvelő kikészül

Egyetért azzal, hogy a sörnek minden cseppje aranyat ér? Ez a videó a bizonyíték rá, hogy tényleg így van. Ugyanis a sört nem csak meginni lehet. Na, de mire jó még?

Cukormentes desszert az ünnepi asztalra

A sütemények sem elképzelhetetlenek cukor nélkül! Ennek bizonyítására Iklódi Dóra, a Cukormentes örömök című könyv szerzője, három húsvéti desszertet álmodott meg, amelyhez sem cukor, sem különösebb konyhai gyakorlat vagy kézügyesség nem szükséges.

Kíváncsi, hogyan választhat tökéletes húsvéti sonkát? Lapozzon toább!