Az indiai emberek szívesen látják vendégül az oda érkezőket, és még akkor is mindent megtesznek a jó vendéglátás érdekében, ha egy pohár vízen és néhány kedves szón kívül mást nem tudnak felkínálni.
Ha van rá lehetőségük, akkor pakorát készítenek nekik, amely annyira tradicionális, annyira egyszerű és annyira finom, hogy senki nem hagyhatja el úgy Indiát, hogy ne kóstolta volna meg.
Bármilyen zöldségből elkészíthető, ám a karfiolpakora a legelterjedtebb.
Próbálja ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverje össze a liszteket, a csiliport, a garam masalát és a tandoori masalát.
Adja hozzá a citromlevet, majd fokozatosan öntsön hozzá annyi vizet, míg egy sima tésztát kap. Tegye félre 10-15 percre.
Az olaj kivételével adja hozzá az összes többi alapanyagot, és jól keverje össze, míg a tészta bevonja a krumplit és a hagymát.
Melegítse fel az olajat a serpenyőbe, majd egy evőkanál segítségével adagolja bele és süsse ki a tésztával bevont zöldségeket.
Tálalja frissen.