Pakora: egy falat szenvedély Indiából

pakora
Vágólapra másolva!
A pakora indiai bundás, sült zöldséget jelent, amelyet az éttermektől kezdve az utcai árusokig mindenhol lehet kapni: elmajszolhatjuk egy meghitt környezetben és a városok utcáin is. Azért szeretik oly szenvedélyesen, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, egy igazi csemege. Örömmel sütik a családnak és a váratlan vendégeknek egyaránt, majd paradicsomcsatnival tálalják fel.
Vágólapra másolva!

Az indiai emberek szívesen látják vendégül az oda érkezőket, és még akkor is mindent megtesznek a jó vendéglátás érdekében, ha egy pohár vízen és néhány kedves szón kívül mást nem tudnak felkínálni.

Ha van rá lehetőségük, akkor pakorát készítenek nekik, amely annyira tradicionális, annyira egyszerű és annyira finom, hogy senki nem hagyhatja el úgy Indiát, hogy ne kóstolta volna meg.

Bármilyen zöldségből elkészíthető, ám a karfiolpakora a legelterjedtebb.

Próbálja ki a következő receptet!

Egy falat szenvedély Indiából Forrás: Shutterstock

Zöldségpakora

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 50 g sütőporral kevert liszt
  • egy csipet csilipor
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál tandoorimasala-por, opcionális
  • 1 evőkanál citromlé
  • 300 g burgonya, megpucolva, apró darabokra vágva
  • 300 g hagyma, megpucolva, felszeletelve
  • 3 szál zöldhagyma, apróra vágva
  • 6-8 spenótlevél, apróra vágva
  • egy marék friss koriander
  • 1 teáskanál apóra vágott zöld csili
  • 1 teáskanál só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálban keverje össze a liszteket, a csiliport, a garam masalát és a tandoori masalát.
Adja hozzá a citromlevet, majd fokozatosan öntsön hozzá annyi vizet, míg egy sima tésztát kap. Tegye félre 10-15 percre.
Az olaj kivételével adja hozzá az összes többi alapanyagot, és jól keverje össze, míg a tészta bevonja a krumplit és a hagymát.
Melegítse fel az olajat a serpenyőbe, majd egy evőkanál segítségével adagolja bele és süsse ki a tésztával bevont zöldségeket.
Tálalja frissen.