Ezért nem érdemes eldobni a hagymahéjat

hagyma
Vágólapra másolva!
Miután megpucoljuk a hagymát, a héját általában azonnal a kukába söpörjük. Tesszük ezt anélkül, hogy elgondolkodnánk a felhasználásán. A hagymahéj ugyanis sokkal hasznosabb, mint hinnénk.
Vágólapra másolva!

Ha megkérdezzük nagymamáinkat, ők is hasonló véleményen lesznek. A népi gyógyászatban ugyanis megfázás idején főztek mindig hagymahéjteát.

Enyhítette a kellemetlen tüneteket és csillapította a köhögést.

Bee Wilson szerző egy kicsit más oldalról közelíti meg ezt a kérdést. Még a Twitter-profilján is megosztotta, hogy szerinte a hagymahéjtól természetes színe lesz a leveseknek és a pörkölteknek. Ráadásul így sokkal ízletesebbek.

A hagymahéjtól természetes színe lesz a leveseknek és a pörkölteknek Forrás: Shutterstock

Nigella Lawson gasztronómiai író elárulta, hogy ő a húslevest mindig úgy készíti, hogy a hagymát héjastul főzi bele. Így még szebb, aranyszínű árnyalata lesz a kész ételnek. A végén pedig csak kiszedi a hagymát a többi zöldséggel együtt, és ennyi.

Előtte persze érdemes jó alaposan megmosni, és ügyelni arra, hogy a hagymát megbízható forrásból szerezzük be.

Sőt, mivel egyre jobban közeledik húsvét, próbáljuk ki a következő trükköt: főzzük meg a tojást hagymahéjas vízben, így a külseje barnás-vöröses árnyalatot vesz fel. Ezután fehér festékkel vigyük fel rá a különböző mintákat.